20
Mayıs
2024
Pazertesi
EREĞLİ - ZONGULDAK

Zonguldak-Ereğli: Köy çeşmesini sarı-laciverte boyadılar

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ne bağlı Şamlar Köyü’nde, şampiyon olan takımın rengine boyanan köy çeşmesi, bu kez sarı-lacivert oldu.

Şamlar Köyü’nde, gençlerin 14 yıldır gelenek haline getirdikleri futbol tutkusu, köy çeşmesinin şampiyon olan takımın rengine boyanmasıyla bu yıl da sürdü. Geçen yıl şampiyon olan Beşiktaş’ın siyah-beyaz renklerine boyanan köy çeşmesi, Fenerbahçe’nin şampiyonluğu garantilemesiyle sarı-lacivert renklere boyandı.

Boya masraflarının taraftarlar tarafından karşılandığı çeşmede "Kara Kartal" yazısının üzerini Fenerbahçe’nin renklerine boyayan köylülerden Adnan Özaydın, "Bu bir gelenek. 11 puan geriden gelip şampiyon olmak ve Beşiktaş renklerindeki çeşmemizi sarı-laciverte çevirmek çok güzel bir duygu" dedi. Seyfettin Tekin de, "Bu çeşmeyi her yıl şampiyon olan takımın renklerine boyuyoruz. Yıl boyunca her takımın taraftarı da buna saygı gösteriyor. Dileğimiz hep çeşmenin renginin sarı-lacivert kalması" dedi.

Fenerbahçeli taraftarların çeşmeyi sarı-laciverte boyanmasını izleyen Galatasaray taraftarı İsmail Kulay ise gelecek yıl Galatasaray’ın 100. yılında çeşmeyi kendi renklerine boyayacaklarına inandıklarını söyledi.

ZONGULDAK-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2004 Cuma 20:02:11
Güncelleme :14 Mayıs 2004 Cuma 21:54:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merve apaydın IP: 85.97.32.xxx Tarih : 20.04.2008 17:34:50

bence boyle yapmamalılar guzel olmamıs ama bı taraftanda iyi bende fenerlıyim!!!