23
Mayıs
2024
Perşembe
EREĞLİ - ZONGULDAK

Zonguldak Ereğli OSB'nin 2004'de bitirilmesi hedefleniyor

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde yapımına yıllar önce başlanan Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) önümüzdeki yıl tamamlanması için Kaymakam Aziz İnci başkanlığında 2004 yılı strateji belirleme toplantısı yapıldı.

Kaymakam İnci, OSB’nin 2004 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıda konuşan Kaymakam Aziz İnci, bölge için büyük önem taşıyan OSB projesinde büyük mesafeler alındığını, ancak söz konusu projenin tamamlanması için 11 trilyon lira kaynağa ihtiyaç bulunduğunu bildirdi.

Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nın (ERDEMİR) bölgede işyeri alması nedeniyle Türkiye’nin değişik bölgelerindeki sanayicilerin işyeri alma yönünde yoğun talepte bulunduğunu ifade eden İnci, OSB’nin istihdam imkanı sağlayacak firmalara verileceğini belirtti. İnci, "Firmaların burayı depo olarak kullanmasına izin vermeyeceğiz. Bölgenin en büyük sorunu olan işsizliğe bu şekilde çözüm bulunacak. Projenin yüzde 70’lik bölümü tamamlandı. Bölgeye doğalgazın çekilmesine çalışıyoruz. Ama önceliği elektrik konusuna veriyoruz. Bölgeye elektriğin verilmesi için KEDAŞ Bölge Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduk. En kısa zamanda sonuç alınıp ihaleye çıkartılacak" dedi.

Toplantıya katılan AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan da, Ereğli OSB’nin yüzey şekilleri nedeniyle tamamlanmasının uzun zaman aldığını belirterek, projenin tamamlanması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydetti. Erdoğan, "Bölgenin engebeli yapısı nedeniyle maliyeti diğer bölgelere oranla daha yüksek oldu. Bunun yanında projenin tamamlanması durumunda ekonomiye girdisi maliyetinden çok daha yüksek olacak. Bu sayede bölgenin işsizlik sorunu büyük ölçüde giderilecek. Hükümet olarak istenilen mali kaynağın sağlanması için ilgili yerlerde girişimlerde bulunuyoruz" diye konuştu.

ZONGULDAK-(İHA)
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2003 Cuma 00:00:10
Güncelleme :10 Ocak 2004 Cumartesi 12:58:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?