19
Mayıs
2024
Pazar
EREĞLİ - ZONGULDAK

Zonguldak Ereğli'de AKP'li Oğuz'un Belediye Meclisi üyeliği düşürüldü

28 Mart yerel seçimlerinde Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde AKP'den Belediye Meclis Üyesi seçilen Rifat Oğuz'un üyeliği düşürüldü.
ANAP eski ilçe başkanlarından olan ve AKP'den Belediye Meclis Üyesi seçilen Rifat Oğuz ile yengesi ANAP'lı Nurdan Oğuz'un aynı mecliste görev alması nedeniyle yapılan oylama sonucu Rifat Oğuz'un üyeliği düşürüldü.
Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kanun gereği iki akrabanın aynı mecliste görev yapamayacağını söyledi ve ilgili kanunu okudu. Belediye Kanunu gereği akrabaların aynı mecliste görev almaları sonucu birinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.
Bunun üzerine söz alan ANAP eski ilçe başkanlarından yeni AKP'li Meclis Üyesi Avni Kocaman, Rifat Oğuz'un en fazla oy alan üye olduğunu, Nurdan Oğuz ile ikisinin de evli olduğunu ancak Rifat Oğuz'un çocuk sayısının daha fazla olduğunu ve üyeliğinin devamını istedi.
Kocaman, bu konuda bir komisyon oluşturularak İçişleri Bakanlığı ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden görüş alınmasını istedi. Belediye Başkanı Posbıyık ise, ilgili makamlardan görüş alındığını ifade ederek, oylama yaptı. Oylama sonucunda Nurdan Oğuz'un üyeliğinin devamı yönünde kullanılan 19 oya karşılık, 3 AKP'li de Rifat Oğuz'un üyeliğinin devamı yönünde oy kullandı. 3 oya karşılık 19 oyla Rifat Oğuz'un üyeliğin düşürüldü.
Rifat Oğuz yaptığı konuşmasında, 28 Mart'ta gayet demokratik bir ortamda seçim süreci yaşandığını belirterek meclis üyelerine başarılar diledi ve yasal haklarının saklı bulunduğunu söyledi.
ZONGULDAK - İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2004 Cuma 00:27:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?