18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

ERDEMİR Dünya İle Yarışmaktadır

AVRUPA KALİTE ÖDÜLÜ’NDE “YETKİNLİK BELGESİ” ALDIK

Dervişoğlu mesajında daha sonra şu ifadelere yer verdi; “2004 yılı başında bizler için önem arz eden konulara değinmiştik. Bunların başında başvurduğumuz kalite ödülleri gelmekteydi ki; Avrupa Kalite Ödülü’nde saha ziyaretine kaldık ve “Yetkinlik Belgesi” ile bu çalışmalarımızı taçlandırdık.

Ardından, bugün Ulusal Kalite Ödülü’nde saha ziyaretine kaldık. Ulusal Kalite Ödülü’nde çok daha iyi bir konuma gelmiş bulunuyoruz. Çünkü; sürekli iyileştirme odaklı ve çok iyi kenetlenmiş bir Erdemir ailesi var. Tıpkı Avrupa Kalite Ödülü’nde olduğu gibi bu saha ziyaretinde de aynı coşku ve heyecanın devam edeceğine, her birinizin Erdemir’i çok iyi temsil edip tek yürek olarak bu coşkuyu, hem çalışma arkadaşlarınıza hem de bütün denetçilere hissettireceğinize olan inancım tamdır.”

ERDEMİR, 39 YILLIK TARİHİNİN EN PARLAK GÜNLERİNİ YAŞIYOR

Öte yandan; Erdemir’in 39 yıllık geçmişinin en parlak günlerini yaşadığına dikkat çeken Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi A. Kerim Dervişoğlu, “Bu dönemde vizyonumuzda da belirttiğimiz gibi dünyayla yarışmaktadır. Dünyayla yarışırken de en önemli kaynağımız hiç kuşkusuz sizlersiniz. Her biriniz sizlere yapılan yatırımlar ve yetkinliklerinizin arttırılmasıyla gerek ulusal gerekse uluslararası arenada Erdemir farkının yaratılmasında çok önemli roller üstlenmektesiniz. Bunun bilincinde olan yönetim anlayışımızla bugün o çalışanların alın teri ve özverili çalışmaları sayesinde 2004’ün ilk altı ayında 1.806.000 ton üretim yapılmış, bu üretimin 1.745.000 tonu satılmış ve şirketimiz yatırımlarında kullanılmak üzere 183 milyon dolar gibi tatminkar bir kar elde edilmiştir” şeklinde konuştu.

IISI’NIN 38. OLAĞAN GENEL KURUL VE KONFERANSLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ

Dervişoğlu; dünya çelik sektörünün en büyük zirvesinin önümüzdeki ay İstanbul’da yapılacağını da sözlerine ekleyerek, “Bu yıl önemle üzerinde durduğumuz konulardan birisi de; yaklaşık 180 civarında çelik üreten şirket ile ulusal ve bölgesel sektörel kuruluşun üye olduğu Uluslar arası Demir Çelik Enstitüsü IISI’nın 3-6 Ekim 2004 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştireceği 38. Olağan Genel Kurul ve Konferanslarında Türk Demir Çelik sektörü adına Erdemir’imizin ev sahipliği yapacak olmasıdır. Yürekten inanıyorum ki; dünyanın sayılı demir-çelik şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşecek olan bu toplantılarda da hem ülkemizi hem de Erdemir’imizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. 7 Ekim günü de kalabalık bir grubu Erdemir’de ağırlayıp Erdemir’imizi bütün dünyaya tanıtacağız. Bu organizasyonda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza da şimdiden teşekkür etmek istiyorum” dedi.

YATIRIMLARIMIZ ARTARAK DEVAM EDECEKTİR

Erdemir Grubu’nun yatırımlarına artarak devam edeceğini de belirten Genel Müdür Dervişoğlu, “Bir hafta önce Çin demir-çelik sektöründe incelemelerde bulunduk. Burada çelik sektörü adına devasa yatırımlar yapıldığına şahit olduk. Böylece yönetime geldiğimizde almış olduğumuz yatırım kararlarının da ne kadar isabetli olduğunu ve doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gördük.

Şunu da samimi olarak itiraf etmem gerekirse; her birinin tek başına 10-13 milyon ton üretim yaptığını görünce bu tesisleri kıskanmamak elde değildi. Sonuç olarak, hep birlikte el ele daha çok çalışarak yatırımlarımızı daha süratli yapmamız gerektiğini anladım. Yapmaya başladığımız ve yapacağımız yatırımlarla da özellikle İsdemir’de tek başına bu rakamlara ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

İsmet YALILI
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2004 Perşembe 22:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?