24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Geldikleri gibi gittiler...

Özelleştirme kapsamındaki Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (ERDEMİR) inceleme yapmak üzere gelen İngiliz Corus firması yetkilileri, sendika ve işçinin tepkileri üzerine üretim sahalarını gezemeden geri döndü. Polis fabrika önünde panzerli geniş güvenlik önlemi aldı.


ERDEMİR'in özelleştirilmesine yönelik ihalede ön yeterlilik alan firmalardan İngiliz Corus Group PLC yetkililerinin tesislerde inceleme yapacağının bildirilmesi üzerine, 1 polis panzeri ve çevik kuvvet otobüsü fabrikanın ana kapısı önünde sabah erken saatlerden itibaren geniş güvenlik önlemi aldı. Fabrikada 08.00 mesaisindeki yaklaşık 3 bin işçinin gergin bir şekilde çalıştığını açıklayan Türk Metal Sendikası yetkilileri, mesai dışındaki işçileri de ana kapı önünde toplayarak İngiliz firması yetkililerini beklemeye başladı. Türk Metal sendikası Genel Başkan yardımcısı Mahmut Taşdemir, fabrika önünde habercilere yaptığı açıklamada, satış için ön yeterlilik alan firma temsilcilerini fabrikaya sokmamakta kararlı olduklarını açıkladı.

 
Bu sırada, 10 kişiden oluşan Corus firması yetkililerinin helikopterle fabrika sahası içine indikleri öğrenildi. Ancak heyet, sendika ve işçinin tepkisi üzerine üretim sahalarını gezemeden fabrikadan ayrılmak zorunda kaldı. İnceleme öncesi polis, çevik kuvvet ve panzerle güvenlik önlemi alırken, herhangi bir olay yaşanmadı.


Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Yardımcısı Mahmut Taşdemir, İngilizlerin fabrikayı terk etmesinden sonra "Defolup gittiler, hiçbir üretim sahasına ayak basamadılar" açıklaması yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 15:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?