22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

THK'ya deri bağışı azaldı

Türk Hava Kurumu (THK) Ereğli ve Alaplı Şubeleri Başkanı Yusuf Oktay, bir önceki yıla göre deri toplamada yüzde 20 azalma olduğunu kaydetti.

THK Ereğli ve Alaplı Şube Başkanı Yusuf Oktay, deri toplamada THK'nin tek yetkili kurum olmasına rağmen, bazı dernek ve kuruluşların da deri toplamasına mani olamadıklarını belirterek, bu yıl deri toplamada yüzde 20 düşüş yaşandığını söyledi. Oktay, Bu yılki Kurban bayramında Ereğli'de 13, Alaplı'da 5 araç ile deri toplama çalışma yaptıklarını ve 650 sığır, 623 koyun ve 420 keçi derisi topladıklarını kaydetti. Oktay şu belgileri verdi:

"Bu yıl toplanan kurban derilerimizin yüzde 60'ı köylerden yüzde 40'ını şehir merkezinden topladık. Bu yılki kurban derilerindeki gerilemenin nedeni kurban kesim yerlerindeki kasapların derileri kendilerinin alması ve uyarılarımıza rağmen deriler çeşitli dernek ve kuruluşlar tarafından toplanmasıdır. Bazı köy muhtarları, deri toplamaya gelen ekiplerimize, camilerinin bakım ve onarımını yaptıracağız şeklinde bahanelerle deri vermemişlerdir. Geçen yıl deri satışlarından elde edilen yaklaşık 37 bin YTL'lik gelir, bu yıl 26 bin 907 YTL'ye düştü. Geçen yıl 13.550 kg sığır derisi toplanırken bu yıl 11 bin kg sığır derisi topladık. Halkımızın duyarlı olmasına rağmen, dernek ve kurumların saldırıları gelirimizi azaltmıştır. Önümüzdeki yıllarda ilgili yetkililerin, bizlere daha fazla yardımcı olmasını bekliyoruz. Çünkü deri satışından elde ettiği gelirin yüzde 40'ı THK'ya kalıyor, yüzde 50'si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, yüzde 4'ü Kızılay'a, yüzde 3'ü Kız yetiştirme Yurdu ve yüzde 3'ü de Diyanet Vakfı'na veriliyor.''

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 09:29:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?