23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kayıp kız ormanda bulundu

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Hacıuslu köyünde dün kaybolan 2.5 yaşındaki kız çocuğu, jandarma ve köylünün bütün gece süren aramaları sonrası bugün öğle saatlerinde ormanlık alanda bulundu.

Alınan bilgilere göre, Hacıuslu köyünde yaşayan Melek-İsmail Gündoğdu çiftinin çocukları 2.5 yaşındaki Ümran Gündoğdu, annesi tarlada çalışırken dün saat 14.00 sıralarında ortalardan kayboldu. Ümran'ın kaybolduğunun farkedilmesi üzerine aile jandarmaya haber verdi. Ereğli Merkez Jandarma Komutanlığı ve Kızılca Karakolunda görevli askerler ile köylüler, bütün gece 30 kilometrelik ormanlık alanda Ümran'ı aradılar.

Yağmurun da etkili olması üzerine jandarma ekipleri, gece 03.00 sıralarında aramayı bitirirken, Gündoğdu ailesi sabaha kadar aramalarını sürdürdü. Sabahın ilk saatlerinden itibaren tekrar jandarma eşliğinde arama çalışmalarını sürdüren köylüler, köyden 5 kilometre uzaklıkta Delevilit mevkiindeki ormanlık alanda, küçük çocuğu otururken buldular.

Yağmurda sırılsıklam olan Ümran, Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Şok geçiren ve konuşamayan küçük kıza serum takılırken olayın şokunu yaşayan Ümran'ın dedesi Ahmet Güngoğdu, "Bizim orada gündüzleri kurt, çakal ve ayılar görülüyor.

Gece ona birşey yaparlar diye çok korktuk. Onu Allah kurtardı" diyerek gözyaşlarını tutamadı. Gündoğdu, jandarma ve aramaya katılan tüm köylülere teşekkür etti. Baba İsmail Gündoğdu ise çocuğun 5 km. uzaklıktaki ormana nasıl gittiğini hala anlayamadıklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 17:19:49
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 16:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?