19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Köprü monte edildi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kurulu bulanan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) T.A.Ş.,'ın yaptığı İstanbul Boğaz Köprüsü'ne benzeyen köprü, sahil bandına monte edildi.

Sahil bandının yeniden düzenlemesini yapan Ereğli Belediyesi, 14 metrekarelik alanda denize dolgu yaptı. Dolgu yapılan kısımda, Elif Otel'in yanında yer alan Pençes Deresi'nin üzerine de Erdemir, İstanbul Köprüsü'ne benzeyen bir köprü yaptı.

55 ton ağırlığında, 50 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde ve 7,5 metre yüksekliğinde olan köprü, yaklaşık bir ay içerisinde yapıldı. Bugün monte edilen köprü denizden kıyıya getirildi. Köprü, soğuk havada yaklaşık 2 saat içerisinde monte edildi.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, sahil bandını yeniden düzenlediklerini ve bu kapsamda 14 bin metrekare alanda dolgu işlemi yaptıklarını ifade etti. Posbıyık, dolgu işleminin tamamlandığını ve en kısa zamanda peyzaj işlemlerine başlayacaklarını dile getirdi. Başkan Posbıyık, Erdemir'in yaptığı köprü sayesinde, vatandaşların sahil bandında kesintisiz yürüyeceklerini aktardı.





.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 14:07:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?