23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Vatandaş balığa yöneldi

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Tarım Müdürü Ahmet Fikri Kızmaz, ilçedeki kümeslerin modern kümesler olduğunu ve tavuk etlerinin biogüvenlik kriterlerden geçtiğini bildirdi.

Balıkesir'in Manyas İlçesi'ne bağlı Kızıksa Beldesi'nde ortaya çıkan kuş gribi sonrası açıklama yapan Ereğli İlçe Tarım Müdürü Ahmet Fikri Kızmaz, ilçede kuş gribinin bulunmadığını ve vatandaşların rahatça tavuk yiyebileceklerini söyledi.

Kızmaz, "Bizim kümeslerimiz modern kümesler olup her türlü kuşun ve kemiricilerin girmesine müsait değildir. Halkımızın endişe etmesine gerek olmadığı gibi, güvenle tavuk eti yiyebilir. Ereğli'deki tavuk etleri biogüvenlik kriterlerinden geçmiştir" ifadesini kullanarak, vatandaşların tavuk yemelerinde herhangi bir tehlike bulunmadığını kaydetti.

Kuş gribi vakasından sonra ülke genelinde olduğu gibi Ereğli'de de balık satışlarında artış olduğu belirtildi. Vatandaşların son günlerde yaşanan kuş gribi vakalarından etkilendiğini belirten balıkçılar, halkın Ramazan ayı nedeniyle iftar sofralarında farklı bir lezzet için balığa daha fazla ilgi gösterdiğini belirtti. Ereğli'de balık fiyatları 3 YTL ile 12 YTL arasında değişiyor.

.
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 23:41:30
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 23:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?