22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Ereğli'ye doğalgaz verildi

Ereğli'de, Düzce Ereğli Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (DERGAZ)'ın yaptığı çalışma sonucunda ilçeye doğalgaz verilmeye başlandı. İlçede ilk doğalgaz, Kandilli Lojmanları Sokak'ta bulanan Nazmiye Uzunmehmet'in evine verildi.

Nazmiye Uzunmehmet'in evine doğalgaz verilmesi için düzenlenen törene katılan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçenin tarihi bir gün yaşadığını söyledi. İlçenin en büyük sorunun hava kirliliği olduğunu anlatan Posbıyık, şöyle devam etti: "Doğalgaz, 4 senedir üzerinde çalıştığımız bir numaralı sorundu. İlçede hava kirliliği hat safhaya gelmişti. Buda bizi son derece rahatsız ediyordu. Ama biz yılmadık. Düzce, Alaplı ve Ereğli biraraya gelerek bir konsorsiyum kurduk ve doğalgaz çalışmalarına başladık. Ve bu çalışmalar sonucunda ilçede bazı noktaları doğalgaz verilmeye başlandı."

Başkan Posbıyık, herkesi doğalgaz kullanmaya davet ederek, "Doğalgaz kullanmayanların takipçisi olacağız. Doğalgaz kullanmadığı için hava kirliliğine sebep olanlara da yaptırım uygulayacağız." ifadelerini kullandı. Posbıyık, doğalgaz çalışmaları nedeniyle ilçe merkezinde bazı sorunların yaşandığını, bunun da en kısa zamanda sona ereceğini söyledi. Başkan Posbıyık, doğalgazla ilgili sorunların kurulan yetkili servislere iletilebileceğinin altını çizdi.

DERGAZ Ereğli İşletme Müdürü Mustafa Doğan, çalışmaların sürdüğünü ve en kısa zamanda ilçenin bütününe doğalgaz vermeyi planladıklarını ifade etti. Doğan, yılbaşından itibaren Süleymanlar, Akarca, Yenimahalle, Orhanlar, Uzunmehmet ve Murtaza mahallelerinde oturanların doğalgaz kullanmaya başlayabileceklerini kaydetti. Gaz kullanmak isteyen vatandaşların Devrek Yolayrımı'ndaki DERGAZ binasına gelerek işlemlerini yaptırabileceklerini hatırlatan Doğan, doğalgaza bugüne kadar 350 vatandaşın abone olduğunu ifade etti. İlçede ilk kez doğalgaz kullanmaya başlayan Nazmiye Uzunmehmet ise çok mutlu olduğunu ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 15:25:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?