18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Köy yolunu açıp hastayı yetiştirdiler

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, yağan kardan dolayı 4 gündür yolu kapalı olan köydeki hastanın imdadına, Köy Hizmetleri'nde çalışan görevliler yetişti. 2 saatlik bir çalışma sonrası, hasta baygın halde hastaneye ulaştırıldı.

Yoğun yağan kar yağışı nedeniyle, Ereğli ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulanan Çömlekçi Köyü'nün yolları 4 gün önce kapandı ve elektrikleri de kesildi. Karın yağdığı ilk günlerde köyde hastalanan 75 yaşındaki Kadir Öztürk, yol açık olmadığından dolayı hastaneye kaldırılamadı. 4 gün hastaneye kaldırılamayan Öztürk'ün durumu ağırlaşınca, yakınları ilçe merkezindeki tanıdıkları vasıtasıyla Köy Hizmetleri'ne ulaşmaya çalıştı. Köy Hizmetleri'nin sınırlı sayıda bulanan grayderlerinden Alaplı İlçesi'nde olanı Çömlekçi Köyü'ne yönlendirildi.

Köy Hizmetleri'nin grayderi, 2 saatlik bir çalışma sonrası kalınlığı 1 metreyi aşan yolu açarak gece yarısı köye ulaştı. Köydeki hasta Kadir Öztürk, oğlu Salim Öztürk ile birlikte bir taksiye bindirilerek Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Köy Hizmetleri'nin grayderini kullanan Yaşar Çildoğan ve Nizam Çelik, hastanın kurtulmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Önceliği hastası olan köylere veriyoruz. Burada hastamızı kurtardığımız için çok mutluyuz. Açılmayan köy yolları var, onları da açmaya çalışıyoruz" dedi.

Kadir Öztürk'ün oğlu Salim Öztürk ise, sürekli baygınlık geçiren babasını 4 gündür hastaneye kaldırmak istediklerini, ancak yolun kapalı olmasından dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Öztürk, Köy Hizmetleri'nin grayderi sayesinde yollarının açıldığını ve babasını hastaneye götürdüklerini ifade etti.

Gece yarısı hastaneye kaldırılan Kadir Öztürk'e ilk müdahale Ereğli Devlet Hastanesi'nin acil servisinde yapıldı. Serum takılan ve durumu iyiye giden Öztürk'ün tedavisi sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 12:29:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?