12
Haziran
2024
Çarşamba
YAŞAM

Okullar yine tatil oldu

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, dün gece başlayan kar yağışı hayatı felç etti. Okullar bugün de tatil edilirken, birçok araç yollarda kaldı.

Ereğli'de, kar yağışı dün gece yarısından itibaren etkili olmaya başladı. Sabah saatlerinde şiddetini artıran kar yağışı nedeniyle yollar kapandı, şehir merkezi ve köylerde elektrikler kesildi. Okulların tatil edilmeyeceğini düşünen birçok öğrenci, sabah yürüyerek okullara gidip tekrar geri dönmek zorunda kaldı.

Ereğli-Zonguldak yolunda kalınlığı yarım metreyi aşan kar nedeniyle bir çok araç yolda kaldı. Alaplı Bölge Trafik İstasyonu ekipleri, Ereğli yolunun Zonguldak çıkışında uygulama yaparak araçların trafiğe çıkmalarına izin vermedi.

Ereğli terminalinde de çok sayıda yolcu, yolun kapalı olması nedeniyle saatlerce beklemek zorunda kaldı. Ereğli-Zonguldak yolunda polis ekipleri, çok acil durumu olan ambulans gibi araçlara zincir takmaları şartıyla izin veriyor. Bu yolda, aşırı kar yağışı nedeniyle trafiğin ancak tek şeritten sağlanabildiği kaydedildi.

Etkili olan kar yağışı, Ereğli İlçesi'nde 100'e yakın köy yolunu da ulaşıma kapattı. Elektrik hatlarında meydana gelen arızalar nedeniyle, zaman zaman şehir merkezinde olmak üzere, Ormanlı Beldesi ve Güneşli Beldesi'ne bağlı birçok köye elektrik verilemediği belirtildi.

Vatandaşlar, zorda kalmadıkları müddetçe trafiğe çıkmamaları konusunda uyarılırken, zincir satışlarında da patlama yaşandı.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 14:46:16
Güncelleme :23 Aralık 2005 Cuma 14:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?