6
Mayıs
2024
Pazertesi
EREĞLİ - ZONGULDAK

Hacı İbrahim İzmirlioğlu

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, 6 okul yaptıran 76 yaşındaki hayırsever iş adamı Hacı İbrahim İzmirlioğlu, ömrünün sonuna kadar okul yaptırmaya devam edeceğini söyledi.

Ereğli’de hayatını eğitim yuvalarının yapılmasına adayan Hacı İbrahim İzmirlioğlu, en son yaptırdığı Kestaneci İzmirlioğlu İlköğretim Okulu’nda düzenlenen eğitim-öğretim döneminin açılış programına katıldı. Yaptırdığı okulların hiçbir etkinliğini kaçırmayan İzmirlioğlu, öğrencilerle birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

İzmirlioğlu, şimdiye kadar ilçede 6 okul, bir huzurevi yaptırdığını, çok sayıda caminin yapılmasına da destek olduğunu kaydetti. Kazandığı parayı Ereğli’de özellikle eğitim alanında harcadığının altını çizen İzmirlioğlu, "Ben bu ilçede dünyada geldim. Bu ilçede para kazandım ve kazandığımı da bu ilçeye harcıyorum. Okulları Allah rızası için yaptırıyorum. Allah bana ömür verdikçe, ben de bu eğitim yuvalarına destek vermeye devam edeceğim. Hedefimde bir okul daha yapmak var" dedi.

İzmirlioğlu, okulları devlet yaptırsın demenin doğru olmadığını da belirterek, "Günümüzde okul sıkıntısı çekiliyor. Okulları devlet yaptırsın deniyor. Devlet kim? Devlet biziz. Bu okulları bizler yaptıracağız. Okulları olmayan çocukları cahil bırakmayın. Allah kullarına nimetleri verirken, güzel yerlerde kullansın diye veriyor. Eğer bize verilen bu nimetleri güzel yerlerde kullanmazsak, bize verilen nimetler elimizden alınır. Ben de bana verilen bu nimetleri ömrüm yettikçe güzel yerlerde kullanacağım. Ömrümün sonuna kadar okul yaptırmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar