8
Mayıs
2024
Çarşamba
BALIKESİR

Ferhat Yılmaz

Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu

Balıkesirli hayırsever Ferhat Yılmaz’ın (45) yıllar önce mezun olduğu ilköğretim okuluna yaptırdığı ana sınıfının açılışını Vali Utku Acun yaptı.

Eşinin işçi emekliliğinden aldığı maaş ve kendi harcamalarından ayırdığı 8 milyar lirayı yıllar önce okuduğu Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu’na harcayan Ferhat Yılmaz, "Eşim ve ben bu küçük yuvayı Atatürkçü gençler yetiştirmek niyetiyle yapıp Milli Eğitim’e teslim ettik" dedi.

Tam bir bayram havası yaşanan ilköğretim okulunda ana sınıfın açılışını Vali Utku Acun, hayırsever çift ile birlikte yaptı. Ferhat Yılmaz’a şükran plaketi veren Vali Acun, devletin kıt kaynaklara rağmen eğitime hizmet vermeye çalıştığını ifade etti. Vali Acun, "Eğitimin nitelikli ve çağı kucaklar özellikte olması devletimizin hedefidir. Dünyanın ileri ülkelerinde olduğu gibi çocuklarımızı hayata daha bilgili, daha görgülü yetiştirmek ortak özlemi. Hepimiz biliyoruz ki ülkemizin nüfusu hızla artıyor. Her yıl milli eğitime 1 milyonun üzerinde yeni öğrenci ekleniyor. İlköğretim 8 yıla çıktı, çağdaş dünyayı yakalayabilmek için bunu 11, 12 yıla çıkarma arayışları var. Öğretmen bulmaya ve yapıları çoğaltmaya ihtiyacımız var" dedi.

Ana sınıfı açılışında Balıkesirlileri diğer konularda da duyarlı olmaya çağıran Vali Acun, "Hemşehrilerimiz, Balıkesir’in daha iyiye gitme konusunda, sosyal ve ekonomik dayanışmayı gerektiren diğer alanlarda da aynı feraseti, aynı anlayışı, aynı yaklaşımı gösterirler inşaallah" diye konuştu.

Toplam 25 öğrencinin öğrenim gördüğü Ferhat Yılmaz Ana Sınıfı’nda çocuklarla sohbet eden Vali Utku Acun, beklemediği bir sürprizle karşılaştı. Miniklere televizyon izleyip izlemediklerini soran Vali Acun, "Evet" cevabını aldı. Bu defa da çocuklara en çok neyi izlediklerini soran Utku Acun, çok sayıda çocuğu etkisi altına alan ve zararlı olduğunun anlaşıldığı belirtilen çizgi film kahramanı Pokemon cevabıyla karşılaştı.
Acun, "Pokemon izliyor musunuz?" sorusuna hep bir ağızdan "evet" diye cevap veren çocuklara söyleyecek söz bulamazken, ana sınıf öğretmeni de mahçup bir şekilde gülümsemekle yetindi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar