7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Firdevs Saraçoğlu

Firdevs Hattatoğlu İlköğretim Okulu ve Mesleki Eğitim Merkezi

Balıkesir’de hayırsever bir kadının katkılarıyla yaptırılacak engelliler okulunun temeli törenle atıldı.

Protokolü bir süre önce yapılan Firdevs Hattatoğlu İlköğretim Okulu ve Mesleki Eğitim Merkezi’nin, bu yılın değerleriyle toplam 750 milyar liraya mal olacağı bildirildi. 2004 ortalarında bitmesi planlanan okul inşaatına Firdevs Saraçoğlu’nun 250 milyar lira destek sağlayacağı öğrenildi. Saraçoğlu, daha önce Belediye Yaşlılar Bakımevi binasının yapımını üstlenmişti.
Yağmur dolayısıyla kapalı alanda gerçekleşen temel atma töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Alpaslan Peker, Balıkesir genelinde son 2 ayda hayırseverlerin eğitime yaptığı katkının 5 trilyon lirayı bulduğunu açıkladı.

Balıkesir’de özel eğitimin gün geçtikçe hızla ilerlediğini kaydeden Peker, "2 okulumuzda özel eğitime muhtaç öğrencilerimize meslek kazandırmak amacıyla galoş yapımı, seracılık, bahçe bakımı ve diğer alanlarda meslek kursları düzenlenmektedir. Gayemiz, ilimizdeki tüm özel eğitime muhtaç fertlerin eğitimlerini sağlamak, onların kapasite ve yeterliliği doğrultusunda kendine ve topluma yararlı birer mutlu birey olmalarını sağlamaktır" dedi.

Vali Atıl Üzelgün, hayırsever Firdevs Saraçoğlu’nun eğitime yaptığı bağışın engelli çocukların toplumda daha iyi yaşamasını sağlayacak gelişmelere neden olacağını belirterek, "Yeter ki, insanlarımız sevgi özürlü, gönül özürlü olmasın" diye konuştu.

Rahatsızlığı sebebiyle konuşma yapamadığı törende güçlükle ayakta durabilen 84 yaşındaki hayırsever Firdevs Saraçoğlu, valinin kendisine teşekkür plaketi takdimi sırasında duygulandı. Firdevs, "Bugün benim en mutlu günlerimden biri" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Alpaslan Peker, önümüzdeki öğretim yıllarında, okula gelemeyecek derecede özürlü olan çocuklara evinde eğitim vermek için gezici özel eğitim öğretmeni görevlendireceklerini açıkladı. Peker, il genelindeki nüfusun yüzde 14’ünü kapsayan özel eğitime muhtaç çocuklara bu imkanı yaymayı amaçladıklarını söyledi.

Balıkesir Yaşlılar Bakımevi ve Huzurevi Kalkındırma Derneği

Balıkesir Yaşlılar Bakımevi ve Huzurevi Kalkındırma Derneği ile bir kısım hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılacak yeni "Yaşlılar Bakımevi"nin temeli törenle atıldı.
Cengiz Topel Caddesi üzerindeki belediyeye ait Gazhane mevkiinde bulunan alanda inşa edilecek tesisin temel atma törenine Vali Alaaddin Yüksel, Belediye Başkanı Ziyaettin Tan, Yaşlılar Bakımevi ve Huzurevi Kalkındırma Derneği Başkanı Ergül Sağlıkçı katıldı.

Dernek Başkanı Ergül Sağlıkçı, 4 kattan oluşacak 50 yatak kapasiteli bakımevinin yapımına katkı sağlayanlara teşekkür etti. Dernek görevlilerini tebrik eden Belediye Başkanı Ziyaettin Tan ise, "Sizleri yaşlılar konusundaki özverili çalışmalarınızdan dolayı kutlarım. Düzenlediğiniz özel yemek ve eğlencelerle kuruş kuruş biriktirdiğiniz paraları bakıma muhtaç yaşlılar için harcıyorsunuz, şimdi de aynı fedekarlığı gösteriyorsunuz" dedi.

Balıkesir’de arsası belediye tarafından verilen Yaşlılar Bakımevi’nin yapımını İstanbul’da yaşayan Balıkesir’li hayırsever Firdevs Saraçoğlu üstlendi. Saraçoğlu’nun kaba inşaat için 45 milyar lira bağışta bulunduğu bildirildi.

Temel atma töreninde konuşan Balıkesir Valisi Alaaddin Yüksel, yaşlılar bakımevi yaptırmak için derneğin girişimini ve hayırsever Firdevs Saraçoğlu’nu yaptığı bağıştan dolayı kutladı. Türk toplumunun yaşlısını koruyan bir toplum olduğunu belirten Vali Alaaddin Yüksel, "Devletleri devlet yapan millettir. Çağdaş devlet de kimsesizini, yaşlısını koruyan kollayan ülkedir. Temeli atılan bu tesis çok önemli ve güzel bir örnek" dedi.

Çağdaş devletin yaşlılarına en iyi bakan devlet olduğunun altını çizen Vali Yüksel, hali vakti yerinde olan insanların bedeninin, zihninin ve varlığının zekatını ödemek zorunda olduğunu, onların bu tür kurumlara yardım etmelerini beklediğini ifade etti.

1325 metrekare üzerine inşa edilecek Yaşlılar Bakımevi’nin temeline ilk harcı Vali Alaaddin Yüksel ile Dernek Başkanı Ergül Sağlıkçı ve Belediye Başkanı Ziyaettin Tan attı. İl Müftüsü Mustafa Kutlu’nun dua okuduğu törende, kurbanlar kesildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar