18
Mayıs
2024
Cumartesi
MAGAZİN

Meksikalı öğrenciler Kaymakamlık'ta..


Rotary Kulübü'nün organize ettiği projede ülkemizde eğitim gören Meksikalı Luis Jorge Xacur L'opez ve kız kardeşi Gina Xacur, Ayvalık Kaymakamı Nazım Madenoğlu'nu ziyaret etti. Aynı proje kapsamında Meksika'da bir yıl eğitim gören Ayvalıklı Alev Abacı, Meksikalı öğrencilere ev sahipliği yaptı.

Ayvalık'ı ve çevreyi gezdiklerini dile getiren Xacur kardeşler, Türk misafirperverliğinden memnuniyetlerini her fırsatta dile getirerek, "Aslında Türk ve Meksika kültürleri birbirlerine çok yakın. Ama ne yazık ki bu iki toplum birbirini yeterince tanımıyor. Bu proje kapsamında bizler buraya gelerek ülkemizi tanıtma ve ülkenizi tanıma fırsatı bulduk. Aynı şeklide Alev arkadaşımız da ülkemize giderek orayı tanıma ve Türkiye'yi tanıtma ve anlatma imkanı buldu. Kaymakam Madenoğlu'nun misafirperverliğinden dolayı bir kez daha şahsım ve ülkem adına teşekkür ediyorum" dedi.

Ayvalık Kaymakamı Nazım Madenoğlu da, bu tip projelerin uzak iki ülkeyi yakınlaştırdığını dikkati çekti ve Meksikalı öğrencilere Ayvalık hatırası olarak hediyeler sundu. Meksikalı öğrenciler de ülkelerinin sembolü olan şapkayı Kaymakam Madenoğlu'na hediye etti.


Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 15:33:36
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 21:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?