21
Mayıs
2024
Salı
BANDIRMA - BALIKESİR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Balıkesir Üniversitesi Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Tarihçe

Balıkesir Üniversitesi Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3 Temmuz 1993 tarih ve 3897 sayılı yasayla kurulmuştur. 18 Ekim 1993 tarihinde İktisat ve İşletme bölümleriyle eğitim ve öğretime başlayan Fakültemiz ilk mezunlarını 1997 yılında vermiştir. 2004 – 2005 eğitim ve öğretim yılında dokuzuncu dönem mezunlarını verecek olan Fakültemiz 1998-1999 eğitim ve öğretim yılında Balıkesir Üniversitesi bünyesinde bir ilke imza atarak hazırlık sınıfı programını İktisat ve İşletme bölümlerinde uygulamaya koymuştur. Fakültemiz İktisat ve İşletme Bölümleri I. ve II. Öğretim, Maliye Bölümü I. Öğretim olarak eğitim ve öğretimini sürdürmektedir. Kamu Yönetim Bölümü I. Öğretim olarak 2004-2005 eğitim ve öğretim yılında öğrenci alarak eğitime başlayacaktır. Fakültemizde 569 I. Öğretim ve 399 II. Öğretim olarak toplam 968 lisans öğrencisi öğrenim görmektedir.

Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünün İşletme ve İktisat Yüksek Lisans programları da Fakültemizde sürdürülmektedir. Bu programın Fakültemizde sürdürülmesi Bandırma ve yöresi için önemli bir avantaj olarak kabul edilmektedir. Bu program sayesinde bölgedeki işletmelerde çalışan personel alanlarındaki bilgi ve görgülerini arttırmaktadır. Bu da hem çalışanların kariyerlerine ve çalıştıkları işletmelerin performansına hem de bölgesel kalkınma doğrultusundaki çabalara katkıda bulunmaktadır.

Fakültemiz kurulduğu günden bu yana faaliyetleriyle Bandırma ve yöresindeki toplumsal ve ekonomik hayata önemli katkılarda bulunmuştur. Buna ek olarak Bandırma ve yöresinin kalkınmasında hem hizmet sektörüne sağladığı istihdam olanaklarıyla hem de bölgesel kalkınma çabalarıyla aldığı etkin rolle merkezi bir yere sahiptir. Bu her yeni bölümlerin açılması ve bu süreçte üniversite – sanayi – kamu kuruluşları üçgenindeki faaliyetlerin ve işbirliğinin geliştirilmesiyle daha da merkezi hale gelecektir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Bandırma İ.İ.B.F. Bandırma Kampüsü
Adres2 :Bandırma/Balıkesir
Posta Kodu :
Telefon :0 266 738 09 45 - 47 - 48
Faks :0 266 738 09 46
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.