23
Mayıs
2024
Perşembe
BANDIRMA - BALIKESİR

1 Mayıs halayı

Bandırma'da 1 Mayıs kutlamaları olaysız geçti. Bandırma Adnan Menderes Meydanı’nda toplanan sendika üyeleri, buradan kortej eşliğinde Bandırma Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüdü.

Yaklaşık 2 bin kişilik topluluk, polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında aramadan geçirilerek Cumhuriyet Meydanı’na alındı. Bandırma Emek Platformu adına konuşan Petrol-İş Sendikası Başkanı Hüseyin Koçyiğit, özelleştirmelerin binlerce kişiyi işsiz bıraktığına değinerek, "Biz mücadelemizle halkta yanan ekonomik seçeneği oluşturacağız ve sosyal devleti savunacağız. Özelleştirme ve kamu hizmetlerinin küçültülmesi girişimlerine karşı savaş vereceğiz. Emeklilik ve sağlık hizmetlerinin ticarileştirilmesine karşı direneceğiz" dedi.

Başkan Koçyiğit, hükümetin uyguladığı ekonomik politikaları da eleştirerek, "IMF ve Dünya Bankası endeksli ekonomik politikalar ülkemize açlık ve yoksulluk getiriyor. Bu politikalara dur diyecek tek güç emekçi sınıfın örgütlü gücüdür" diye konuştu. Eyleme katılanlar sık sık özelleştirme, ABD ve IMF aleyhine sloganlar atarak müzik eşliğinde halay çekti.

Bandırma’daki 1 Mayıs kutlamalarına 12 sendikayla, CHP İlçe Teşkilatı üyeleri de katıldı. Mitingde güvenlik önlemleri için, Bandırma’daki polis ve jandarmaya ek olarak Balıkesir’den de Çevik Kuvvet polisleri görevlendirildi. Yaklaşık 2 saat süren miting, olaysız sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2005 Pazar 16:36:19
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 16:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?