22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

19 Mayıs çoşkuyla kutlandı

Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Bandırma Vapuru tören alanında gerçekleştirilen törene vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in de katıldığı törende, deniz subayının öğrencilerle Bandırma Vapuru'ndan indirdiği bayrakla 88 yıl öncesi canlandırıldı. 

Samsun'daki törenler, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra Bandırma Vapuru tören alanına geçildi. Burada, Atatürk ve 18 silah arkadaşının 88 yıl önce 19 Mayıs 1919'da Milli Mücadele'yi başlatmak için karaya indiği an canlandırıldı. Deniz subayı önderliğinde vapurdan inen üniversiteli öğrenciler, bayrağı kara subayına teslim etti. Kara subayı da öperek aldığı bayrağı, 19 Mayıs kutlamalarının yapılacağı 19 Mayıs Stadyumu'na götürdü. Bandırma Vapuru'ndan bayrak indirilirken 33 öğrenci ellerinde bayraklarla karşılama için hazır bulundu. Halkoyunları ekiplerinin gösterisi de ilgi çekti. 

Törende bir konuşma yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk tarihinin yetiştirdiği en son, en büyük komutan ve devlet adamı olduğunu belirterek, "Atatürk, 'Bitti, tükendi' denen Anadolu'nun halkından bir ordu meydana getirdi. Türk'ün özgürlük ve bağımsızlık azmini bilen Atatürk, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktı ve milli mücadeleyi buradan başlattı" dedi. 

Samsun'un Kurtuluş Savaşı'nın başlangıç noktası olmanın onurunu yaşadığına dikkat çeken Vali Güzeloğlu, "19 Mayıs 1919 Atatürk'ün aynı zamanda doğum gününün adıdır. İşte Samsun, Büyük Önder'in bir kutlu mücadeleyi başlattığı ve milletiyle bütünleştiği yerdir" diye konuştu. Güzeloğlu'nun konuşmasının ardından Samsun Sanat Tiyatrosu tarafından Atatürk'ün Samsun'a çıkışını temsil eden tiyatro gösterisi büyük alkış aldı. Törene Bakan Şener ve Vali Güzeloğlu'nun yanı sıra Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, Başsavcı Ahmet Gökçınar, AK Parti Samsun Milletvekilleri Suat Kılıç, Mehmet Kurt, Ahmet Yeni, Mustafa Demir, Musa Uzunkaya, CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç ve çok sayıda adli, askeri, mülki erkan, gaziler, şehit yakınları ile vatandaş katıldı. Törenin ardından Bandırma Vapuru ziyarete açıldı. 

Katılımcılar, Bandırma Vapuru önündeki törenin ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin gerçekleştirileceği 19 Mayıs Stadyumu'na geçti.
iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 11:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?