22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

50 işçi son anda ölümden döndü

Bandırma - Bursa karayolunun 20. kilometresindeki Egtar Edirne Gübre Tarım Sanayi A.Ş.’ye ait gübre deposunun tavanının çökmesi sonucu enkaz altında kalan 1 işçi öldü, 2 işçi de yaralandı.

Neochim şirketi ile Egtar Gübre Sanayi’ne ait 2 bin metrekarelik kimyevi gübre deposunda dün saat 16.00 sıralarında meydana gelen olayda, deponun tavanını taşıyan kolonlar çöktü. Kolonların çökmesiyle birlikte deponun tavanı ve duvarları içeride çalışan işçilerin üzerine devrildi.

İçeride çalışan 50’ye yakın işçi son anda dışarı kaçmayı başarırken , kaçamayan 3 işçi enkaz altında kalarak tonlarca amonyum nitrat gübresinin içinde sıkıştı. Olay yerine gelen Bandırma Belediyesi Kurtarma ekipleri ve itfaiye ekipleri kepçeler, vinçler yardımıyla duvarları kaldırarak gübrelerin ve enkazın altında sıkışan Erzincan doğumlu Baki Demir (45), yine Erzincan doğumlu Mehmet Elbir’i (42) yaralı olarak kurtarmayı başardı.

Duvarın altında kalan Mardinli Nurullah Özgün (40) ise enkazdan ölü olarak çıkarıldı.
Yaralı olarak kurtarılan 2 işçi Bandırma Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Bandırma Belediye Başkanı Cemal Öztaylan ve Emniyet Müdürü Murat Kılavuz’da olay yerinde gelerek yetkilerden kaza hakkında bilgi aldı.

Kimyevi gübre deposunda torbalanan gübrelerin Bulgaristan’a ihraç edildiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 14:12:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?