15
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

8 fabrika işçisi sızan gazdan zehirlendi

Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki bir sülfirik asit fabrikasında, su soğutma tankını temizleyen 8 işçi tanka sızan gazdan zehirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Bandırma-Erdek Karayolu üzerindeki Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş.'ye ait sülfirik asit fabrikasında çalışan 8 işçi, su soğutma tankını temizlemek için tanka girdi. Tankta temizlik yapıldığı sırada işçiler içeri sızan gazdan zehirlendi. İşçilerden durumu ağır olan Mustafa Kasapoğlu ve Rıdvan Karşı, Bandırma Güven Karahan Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Medikal Park Hastanesi'ne sevk edildi.

Zehirlenen işçilerin sağlık durumu hakkında bilgi veren Güven Karahan Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Elif Ercan Yaldız, işçilerde sülfirik asit zehirlenmesi tespit ettiklerini ve yaptıkları ilk müdahalelerin ardından hayati tehlikesi bulunan 2 kişinin Bursa'ya sevk edildiğini söyledi. Olayda zehirlenen Ercan Akdoğan, Uygar Karacaoğlu, Hüseyin Pehlivanoğlu, Melih Aksoy, Mehmet Kaya ve Nuri Vatansever ise Bandırma Kapıdağ Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2007 Pazartesi 16:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?