22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

911'den ailelere uyarı

Bandırma 911 Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Mustafa Gürsoy, yaz aylarında çocukların serinlemek için tatlı sulara girmesiyle boğulma olaylarında artış yaşandığına dikkat çekerek aileleri tebdirli olmaları konusunda uyardı.

Yaz aylarında özellikle çevresinde su kanalı, baraj, gölet, göl ve dere olan yerleşim birimlerindeki ailelerin çocuklarına çok daha fazla dikkat etmesi gerektiğini ifade eden 911 Başkanı Mustafa Gürsoy, yaz aylarında çocuklarda boğulma olaylarının sık rastlandığına dikkat çekti. Tatlı suyun deniz suyuna göre daha fazla risk taşıdığını belirten Gürsoy, "Biz dernek olarak bugüne kadar onlarca boğulma olayına müdahale ettik. Yaşadığımız tecrübeler bize bu konularda nasıl hatalar yapıldığını ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini acı şekilde öğretti.

Hava sıcaklarının artmasıyla birlikte özellikle çocuklar bilinçsiz bir şekilde serinlemek için gölet, dere gibi tatlı sulara giriyorlar. Bunlar daha çok köylerde ve kasabalarda yaşanıyor. Eğer yüzmeyi iyi biliyorda olsanız, akıntıya kapılma yada suyun dibinde çamur tabakasına saplanma riski var. Bu durumda kurtulma şansı maalesef çok az. Zaten tatlısu tuzlu suya göre daha az kaldırma kuvvetine sahip. Bu tarz üzücü durumlara her yıl rastlıyoruz. Aileler, gündüz saatlerinde çocuklarının nereye gittiğine, neler yaptığına dikkat etmemeliler.

Sonradan büyük üzüntüler yaşamamak için çocuklarının gözlerinin önünden ayırmasınlar" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 16:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?