22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

'Acil Hizmet Merkezi kentin can damarı olacak'

Bandırma Belediye Başkanı Cemal Öztaylan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından temeli atılan Acil Hizmet Merkezi’nin Bandırma’nın çağdaş bir şehir olması açısından çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

Korozman Mevkii’nde yapımına başlanan Acil Hizmet Merkezi’nin, muhtemel bir felaket anında kentin can damarı olacağını belirten Başkan Öztaylan, merkezde bütün ilk yardım ve acil hizmet birimlerinin bir arada bulunacağını kaydetti.

Merkezde herhangi bir savaş durumunda kullanılacak büyük bir yeraltı sığınağının da bulunacağı ifade eden Başkan Öztaylan, "Merkezde İlçe Kriz Merkezi, modern bir itfaiye binası, sivil savunma merkezi, 112 Hızır Acil Servisi, 911 ve Bandak Arama Kurtarma Dernekleri’nin merkezleri, bütün kentin enerji merkezi olacak elektrik etüt birimi, deprem eğitim merkezinin yanı sıra, olası bir felakette 200 kişiyi uzun süre barındırabilecek yer, eğitim merkezleri, toplantı ve acil durum salonları, çalışanlar için spor salonu ve yemekhane de bulunacak" dedi.

Bandırma İtfaiyesi’nin çarşı içindeki mevcut binasından yangına müdahale için çıkışının 13 dakika sürdüğüne dikkat çeken Öztaylan, "İtfaiye binasının önünden yol geçtiği için 2 kişi çıkıp yolu kesmeye çalışıyor. Bu bize yangında çok önemli olan zamanı kaybettiriyor. Teknik incelemelerde bulunduğumuz ve örnek olarak aldığımız Manisa İtfaiyesi’nde ise bu süre 43 saniye tutuyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 17:23:35
Güncelleme :6 Haziran 2005 Pazartesi 17:34:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?