19
Mayıs
2024
Pazar
BANDIRMA - BALIKESİR

Balıkesir: 1.Ligin yeni takımı Banvitspor yeni logosunu tanıttı

Bandırma Karaali  Spor Salonu’nda takım antrenörü Yücel Platin ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında konuşan Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, daha önceleri Banvitspor şeklinde kullanılan isimlerini Banvit Basketbol Kulübü olarak değiştirdiklerini açıkladı. Geçen yıllarda kullanılan horoz amblemli eski logoları yerine ise yeni kullanacakları logolarını da basına tanıtan Başkan Özkan Kılıç, Banvit’in Türkiye Kupası, 1.Lig ve Avrupa Kupası’nda karşılaşacağı rakiplerini de değerlendirdi.


Banvit Basketbol Kulübü’nün Haziran ayında anlaşma sağladığı tecrübeli antrenör Yücel Platin, basın toplantısında, bu sene ne yaptığını bilen bir takım kurduklarını belirterek, ilk amaçlarının Play-Off’a katılmak olduğunu söyledi. Türkiye Basketbol Ligi’nin Avrupa’nın en zorlu 5 liginden biri olduğuna ve burada mücadele etmenin zorluğuna dikkat çeken Platin, "Efes Pilsen ve Ülkerspor gibi 2 ekol takım var. Onlardan başka da iddialı 7-8 takım daha bulunuyor. Bu sezon gelen yabancı oyuncular da daha kaliteli. İzlemesi çok daha keyifli bir lig olacak" dedi.
Geçen seneki kadrolarından 12 oyuncudan 6’sının bu sene de kadrolarında olduğunu hatırlatan antrenör Platin, "Birinci Lig’e alışmanız ne kadar sürer?" sorusu üzerine de "Birinci Lig tecrübesi olan teknik bir ekibiz. Oyuncularımız da öyle. Yönetim de herşeyi planlı ve profesyonel olarak yapıyor. Sıkıntı çekeceğimizi sanmıyorum. Birinci Lig’e emin adımlarla geliyoruz. Bu sezon da 3 Amerikalı’yla oynayacağız. Hepsi Amerika’da izleyip beğendiğimiz oyuncular" dedi.

Banvit’in en büyük gücü taraftarlarından aldığını kaydeden Yücel Platin, "Ben geçen sene özel bir turnuva için buraya geldiğimde salonun dolu olduğunu görüp çok etkilenmiştim. Tribünlerde gerçekten basketbolu seven insanlar var. Her maçta salonu dolduran ve maç boyunca susmayan bu taraftar en büyük gücümüz olacak. Ben müdafaa sistemimi bile salona göre yapıyorum. Seyirciden isteğimiz; agresif olsunlar, rakibi tezahüratlarıyla boğsunlar. Ama tahrike asla kapılmasınlar. Çünkü bu sezon gerilimi çok yüksek olacak maçlarımız da olacak" şeklinde konuştu.

Bu sezon 1. Lig’e yükselmelerine rağmen FIBA Avrupa Kupası’nda da mücadele edecek olan Banvit’in, Güney Konferansı’ndaki rakipleri ise Güney Kıbrıs’tan P.E.Apollo ve Romanya’dan Ploiesti takımları oldu. Güney Konferansı’nda 3 grupta yapılacak maçlardan sonra yapılacak çapraz eşleşmeyle Fınal Four’a kalmak için mücadele edilecek. Avrupa Kupası’nda bulunan diğer 3 konferanstan gelen takımlarla birlikte 4 takım FIBA CUP’ın Fınal Four’unu oynamaya hak kazanacak. Banvit’in mücadele edeceği Güney Konferansı’ndaki diğer 2 grupta da toplam 4 Güney Kıbrıs takımı daha mücadele ediyor. Banvit, kupa mücadelesinde ilk maçını ise 11 Kasım 2004 tarihinde Güney Kıbrıs’ta Pizza Express Apollon takımı ile yapacak.
Bu arada antrenör Önder Seden’in başkanlığını ve Mehmet Baturalp’in yardımcılığını yaptığı Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği’nin, Banvit sponsorluğunda düzenlediği turnuvada, Banvit’in yanısıra Beşiktaş, Ülkerspor, Fenerbahçe, Darüşşafaka ve Türk Telekom mücadele edecek. Lig öncesi en önemli turnuva olarak nitelendirilen ve bu sene ilki gerçekleşecek olan 1.Basketbol Antrenörleri Derneği Turnuvası 6-9 Ekim tarihleri arasında Bandırma’da düzenlenecek.

iha-balıkesir
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 19:15:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevilcan cihan IP: 88.244.235.xxx Tarih : 7.03.2007 21:51:28
yanınızda olmasam da tezahüratlarımı burdan kabul edebilirsiniz agresif olmasam da kalbim sizinkiyle çarptığını bilin ben sakin ve uysal bir seyirciyim hele bu sihirli oyun benim çok değer verdiğim ve sevdiğim bir kişiden yönetiliyorsa sevgilerle sevican