19
Mayıs
2024
Pazar
BANDIRMA - BALIKESİR

Balıkesir:Fırtına tatilcileri yollara döktü

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın "Alçak ve dere yataklarında evleri olanlar evlerini boşaltısın yakınlarının yanına sığınsın" uyarısıyla tatillerini yarıda kesip İstanbul’a dönmeye çalışan vatandaşlar Bandırma İDO Terminali önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

 İstanbul Deniz Otobüsleri de ek seferler düzenleyerek aniden artan talebe cevap vermeye çalışıyorlar.


Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bugün etkili olan sağnak yağmur ve saatteki hızı 75 km olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Bandırma Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre son 24 saatte metrekareye 20 kilo yağmur düştü. Dün akşam saatlerinde başlayan ve gündüzde aralıklarla devam eden sağnak yağış ve fırtına nedeniyle deniz ulaşımı aksadı. Bandırma-İstanbul arasında çalışan Piyale Paşa deniz otobüsü dün geceki 19.30 seferini fırtına yüzünden iptal etti. Bandırma-Karşıyaka arasındaki yolcu motor seferleri de iptal oldu. Fırtına yüzünden Bandırma Körfezi’nde bulunan bir Rus ve bir Yunan yük gemisi Kapıdağ sahilindeki koylara sığındılar.


Şiddetli fırtınadan Bandırma’da bazı ağaçların yerinden söküldüğü görülürken, binaların çatılarındaki televizyon antenleri de uçtu. Bandırma Belediyesi de sık sık yaptığı uyarılarla Bandırmalılar’ı etkili yağışa karşı tedbirli olmaya çağırdı. Saatteki hızı zaman zaman 70-75 km’ye çıkan fırtına nedeniyle Bandırma sahiline vuran dalgalar hasara yol açtı.

iha-balıkesir
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 18:26:57
Güncelleme :16 Ağustos 2004 Pazartesi 18:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?