21
Mayıs
2024
Salı
BANDIRMA - BALIKESİR

Bandırma: Feribotlarda bomba alarmı...

Balıkesir'in Bandırma İlçesi ile İstanbul-Yenikapı arasında sefer yapan hızlı feribotlarda bomba ihbarlarından sonra güvenlik tedbirleri artırıldı.
İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi'ne ait hızlı feribotlara binen araçlar didik didik aranarak, bomba kontrolü yapılmaya başlandı. Güvenlik elemanları feribotlara binen bütün araçları ayna ve metal dedektörlerle tek tek arıyor. Feribota binmeden önce araçların altı ve bagajları kontrolden geçiriliyor.
Güvenlik tedbirlerinin artması memnuniyetle karşılanırken, uygulamadan haberi olmayan bazı yolcular heyecanlanıyor.
İDO yetkilileri, yaz aylarında yoğunlaşan yolcu trafiğiyle birlikte güvenliği sağlamak için böyle bir uygulamaya başladıklarını açıkladı.
NATO zirvesi sırasında güvenlik kaygısı dolayısıyla seferlerine 3 gün ara veren İDO hızlı feribotlarında daha önce bomba ihbarları yapılmış, ancak asılsız çıkmıştı.
Turizm sezonunun en yoğun olduğu bu dönemlerde özellikle İstanbul'dan güneye ve Ege sahillerine gitmek isteyen yolcular, hızlı feribotları tercih ediyor. 800 yolcu ve 200 araç kapasiteli hızlı feribotlar turizm sezonunun yoğunlaştığı Temmuz-Ağustos döneminde günde karşılıklı altışar sefer yapıyor.
iha-balıkesir
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2004 Perşembe 19:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?