17
Mayıs
2024
Cuma
BANDIRMA - BALIKESİR

Bandırma: İşkence mağduru kadın son yolculuğuna uğurlandı

70 yaşındaki eşi tarafından elleri ve ayakları bağlandıktan sonra işkence yapılan ve hafızasını kaybeden Hafize Duymaz, yoğun bakımda tedavi görüyordu.

70 yaşındaki kocası İsmail Durmaz’ın yaptığı işkence sonucu hayatını kaybeden Hafize Durmaz (65) öğle namazını müteakip Laleli Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Bandırma Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi. Kalabalık akraba grubu ve cemaatin katıldığı cenaze töreninde polis de camii çevresinde tedbir alarak ölen kadınla eşinin yakınları arasında olay çıkmasını önledi.

Hafize Durmaz’ın doktoru Bandırma Devlet Hastanesi Beyin Cerrahı Servisi’nden Op. Dr. Haluk Erdem, kadını hastaneye getirdiklerinde şuurunun bulanık olduğunu ve vücudunda yaygın yaralar bulunduğunu belirterek, "Sağ tarafı tutmuyordu, felç durumu vardı. Dayaktan dolayı beyninin sağ tarafından yaygın bir damar tıkanıklığı mevcuttu. Hemen yoğun bakımda tedaviye başlandı. Ama beklenmeyen komplikasyonlar sonucu hastayı 20. günde kaybettik" dedi
Bandırma Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden Hafize Durmaz, 17 Eylül Mahallesi Hacı Keşfettin Caddesi’ndeki evlerinde emekli astsubay eşi İsmail Durmaz tarafından elleri ve ayakları bağlanarak dövülmüştü. Kafasına aldığı darbeler sonucu hafızasını kaybeden ve sağ tarafı felç olan Hafize Durmaz’ın vücudunda da darbe oluşmuştu.

Karısının ellerini ve ayaklarını bağlayıp saatlerce işkence eden İsmail Durmaz, ’Karısını öldü’ diyerek bırakıp kayıplara karışmıştı. Olay gününden beri polis tarafından aranan İsmail Durmaz’ın izine henüz rastlanmadı. Durmaz’ın olaydan sonra arabasıyla İstanbul’a kaçtığı iddia edildi.

bandırma
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2004 Cumartesi 16:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?