23
Mayıs
2024
Perşembe
BANDIRMA - BALIKESİR

Bandırma doğalgazlı yaşama merhaba dedi

Bandırma'ya törenle doğal gaz verilmeye başlandı. Bandırma Doğalgaz Dağıtım Şirketi (BADAŞ), Levent Mahallesi’ndeki birinci kısım evlere ilk doğal gazı vermeye başladı. Ak Parti Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez, tören alanına getirilen koçu kendisi kesti.

Takım elbiseleriyle kasaplık yapan cerrah vekil, herkesin ilgisini çekti. Daha sonra, Levent Mahallesi Muhtarı Zakir Karabulut’un evinde doğal gazla çalışan ocağı yakan Miletvekili Turhan Çömez, doğal gazı Bandırma’ya getirebilmek için çok gayret gösterdiklerini, Bandırma’nın önünde doğal gaz bekleyen 30 il olduğunu hatırlattı.

Bandırma’daki doğal gaz çalışmaları hakkında bilgi veren BADAŞ Genel Müdürü Güngör Ateş de, 2005 yılı sonuna kadar Bandırma’nın yüzde 70’ine doğal gaz vermeyi hedeflediklerini belirtti. Bugüne kadar 4 trilyon liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Ateş, "Bundan sonra Paşabayır, 17 Eylül, Günaydın, Sunullah mahalleleriyle İnönü Caddesi’nde doğal gaz çalışmaları hızlanacak. Halen Levent Mahallesi’nde abone kayıtlarımız devam ediyor. Kısa zaman sonra Günaydın Mahallesi’nde de abone kayıtlarına başlayacağız" dedi.

Kaymakam İsmail Gürsoy ise, doğal gazın çağımızın en ekonomik yakıtı olduğuna dikkat çekerek, "Bandırmalılar doğal gaz kazıları sebebiyle bazı sıkıntılar çekiyor. Ancak bu çalışmalar bittiğinde altyapı meselesi çözülecek ve hayal ettiğimiz Bandırma’ya kavuşacağız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Cemal Öztaylan da, doğal gaz borularının döşenmesinin ardından elektrik hatlarının da yer altına gireceğini ve bozuk yolların asfaltlanacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2005 Pazartesi 15:55:21
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 11:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?