22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

Bandırma'da dilencilerin sayısı arttı

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde sokaklarda dilenen çocuk dilencilerin sayısı artarken, her gün çevre ilçelerden çok sayıda kişinin dilenmek için Bandırma'ya geldiği belirtildi. 

Bandırma'da caddeler ile camilerin çevrelerinde özellikle Ramazan ayının gelmesiyle birlikte dilencilerin sayısı arttı. Zabıta ekipleri Bandırma'ya çevre ilçelerden çok sayıda kişinin dilenmek için günübirlik geldiğini belirterek vatandaşların bu kişilere para vermemelerini istedi. Bazı dilencilerin üzerinden şaşırtıcı miktarda para ve hesap cüzdanları çıktığını ifade eden zabıta yetkilileri, Ramazan ayında vatandaşların dini duygularını sömürmek isteyen dilencilere inanılması gerektiğini ifade ettiler. İlçe caddelerinde özellikle çocuk dilencilerin sayılarında da artış olduğu göze çarpıyor. Bandırma Belediyesi'ne 50 metre mesafede Kaşif Acar Caddesi'nde kaldırımlara oturan küçük kız çocukları da dilenerek para toplamaya çalışıyor. 

Diğer yandan, son zamanlarda dilencilere karşı operasyonlarını arttıran zabıta ekipleri özellikle merkezdeki camilerin çevrelerinde de nöbet tutarak dilencileri uzaklaştırmaya çalışıyorlar.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 14:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?