22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

Bandırma'da kurtuluş coşkusu

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü törenlerle kutlandı. 

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'na Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Orduevi'nde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne şükran ziyareti düzenlendi. Kutlama törenlerine AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Cemal Öztaylan ve İsmail Özgün, Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Bandırma Kaymakamı Salih Keser, Bandırma 6.Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atilla Gülhan, Belediye Başkanı Recep Eraydın, Cumhuriyet Savcısı Onur Oğuzer, Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Suat Yürekli katıldı. Törende konuşan Bandırma Belediye Başkanı Recep Eraydın, 17 Eylül'ün Bandırma'nın sevinç, gurur ve coşku günü olduğuna değinerek, "Büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde 'Ya İstiklal Ya Ölüm' parolasyola başlatılan Kurtuluş Savaşı'nda, bedeli Mehmetçiğin mübarek kanıyla ödenerek zafer kazanıldı. Bu zaferde Bandırma'nın özel bir yeri vardır. Bandırma'nın kurtuluşu ve özgürlüğüne kavuşması ile sonuçlanan Ayyıldıztepe'deki çarpışmalar, Kurtuluş Savaşı'nda düşmana son kurşunun atıldığı çarpışmalardır. Düşmanın bütün direnmeleri, Erdek ve Bandırma körfezlerinden Ayyıldıztepe'ye adete ölüm kesen Kelheş ve Averof zırhlılarının aman vermeyen saldırıları, Mehmetçik için bir hiçti adeta. Bandırma'nın ve tüm vatanın işgal altında yaşadığı sıkıntıları, zorlukları her geçen yıl biraz daha unutuyor gibiyiz. Bugünlerin değerini bilebilmek için işgal yıllarında yaşananları hep hatırlamak zorundayız" dedi. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği Cumhuriyet Caddesi'ndeki törenlerde askeri birliklerin geçişi sırasında büyük coşku yaşandı. Askeri birliklerin ve okulların geçişlerinin ardından ise İnegöl Mehteran Takımı geçiş yaptı. Çaldıkları marşlarla vatandaşları coşturan Mehteran Takımı vatandaşlarda büyük alkış aldı. 

Törenlerin son bölümü ise Kurtuluş Savaşı'nda düşmana son kurşunun atıldığı yer olan Ayyıldız Sonkurşun Anıtı'nda gerçekleştirildi. Sonkurşun Anıtı'na protokol üyelerinin çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve askerler tarafından saygı atışı yapıldı. Törende şehitler için Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Müftü Halil Uzun tarafından dua okundu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 16:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ekrem seyhan IP: 81.213.166.xxx Tarih : 23.09.2007 14:48:18

bandırmada ki kurtuluş törenlerine belkide en fazla ben sevinmişimdir çünki adanada vatani görevimi yapıyorum herkes bandırmanın değerini bilsin bir karış toprağına bin can feda oLsun sizlerede kolay gelsin..!!