22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

Bandırma'da sağanak yağış

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde sağanak yağış etkili oluyor. Yağış sebebiyle trafonun arıza yapması sonucu 4 mahallede 9 saat elektrik kesintisi yaşandı. 

Sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar şemsiye satan mağazalar ile otobüs duraklarına akın etti. Sağanak yağış çiftçiyi sevindirirken, Bandırma Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, kurak geçen yaz mevsiminden sonra yağan yağmurların kışlık mahsuller için faydalı olduğunu belirtti. 

Yağmurla birlikte cadde ve sokaklardaki rögarlara çöplerin sıkışması sonrası oluşan tıkanmalar belediye ekipleri tarafından temizlenerek, ev ve dükkanları su basması engellendi. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, son 24 saatte metre kareye 20 kilogram yağış düştüğünü, yağışların yarın da fasılalarla devam edeceğini söyledi. 

Bu arada, dün gece saat 01.00'de başlayan sağanak yağış sonrası 17 Eylül Mahallesi'ndeki 7 No'lu elektrik trafosu arıza yaptı. Trafo arızası sebebiyle 17 Eylül, Haydarçavuş, Çınarlı ve Günaydın mahalleleri 9 saat elektriksiz kaldı. 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 15:00:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?