16
Mayıs
2024
Perşembe
BANDIRMA - BALIKESİR

Bandırma'da 'Sakal-ı Şerif' izdihamı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Kadir Gecesi'nde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen binlerce kişi camide izdihama sebep oldu. 

Bandırma'da Kadir Gecesi münasebetiyle Haydarçavuş Camii'nde teravih namazı sonrası Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif'i ziyarete açıldı. Teravih namazı için caminin içinde bulunan vatandaşların yanı sıra yer kalmaması nedeniyle bahçede namaz kılan kadın erkek binlerce vatandaş, Sakal-ı Şerif'i görmek için caminin içine girmeye çalıştı. Bandırma Müftüsü Halil Uzun, cemaati sık sık uyararak sıraya girmelerini sağladıktan sonra Sakal-ı Şerif'i ziyarete açtı. Camideki vatandaşlar Sakal-ı Şerif'i cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle görüntüledi. Sakal-ı Şerif'e dokunmak ve fotoğrafını çekmek isteyen vatandaşlar yoğun kalabalık nedeniyle izdihama neden doldu. Müftülük görevlileri de vatandaşları sıraya girmeleri için uyarmak zorunda kaldı. Sakal-ı Şerif'i ziyaret etmek için Bandırma'nın yanı sıra Manyas, Erdek, Edincik ve köylerden de çok sayıda vatandaş camiye geldi. Yaklaşık 2 saat ziyarete açık kalan Sakal-ı Şerif'i erkeklerden sonra kadınlar da ziyaret etti. 

Bu arada, Bandırma'da Kadir Gecesi münasebetiyle belediye tarafından etkinlik çadırında düzenlenen organizasyonda ise dünyaca ünlü hafızlar Adem Kemaneci, Mısır'dan Hüseyin Ferdi ve İran'dan Mehdi Tacizade Kur'an-ı Kerim okudu. Etkinlik çadırını dolduran çok sayıda vatandaşın yanı sıra AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Bandırma Belediye Başkanı Recep Eraydın da Kur'an-ı Kerim gecesine katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 12:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?