19
Mayıs
2024
Pazar
BANDIRMA - BALIKESİR

Bandırma'da yüzden fazla hasta böbrek bekliyor

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde yüzden fazla böbrek hastası organ bağışı bekliyor.
Devlet Hastanesi Dializ Servisi’ndeki 12 adet dializ makinasıyla tedavi olan 55 böbrek hastasının en büyük umudu kendilerine uyumlu bir böbrek bulabilmek.

Organ Nakli Haftası münasebetiyle pek çok yerde organ bağışı kampanyaları düzenlenirken, vatandaşların organ bağışından uzak durması hastaların umutlarını azaltıyor. Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Düker, "Hastanemiz dializ servisini yeniledik. 12 adet çalışan makinamız mevcut, fakat hayırsever vatandaşlar 2 adet daha dializ makinası alıp bağışlarsa daha çok böbrek hastasına hizmet verebiliriz. Eskiyen iki makinamız yerine yenisini alıp hediye eden olursa seviniriz" dedi.

SSK Hastanesi Başhekimi Ethem Karpuz da, "SSK olarak 2005 yılında dializ servisi açacağız. Hayırsever işadamı Ak Parti Bandırma İlçe Başkanı İsmail Çolak, kendi cebinden para verip hastanemiz yanına bir dializ servisi binası inşaatı başlattı. Ek hizmet binasında yapılacak olan diyaliz merkeziyle 2005 yılından sonra böbrek hastalarına hizmet vereceğiz" diye konuştu.
Bu arada, Bandırma’da birkaç aya kadar yeni otogar yolu yanında hizmete girmesi planlanan özel diyaliz merkeziyle birlikte tedavi için şehir dışına gitmek zorunda kalan vatandaşların artık Bandırma’da diyaliz makinasına gireceği belirtiliyor.

BALIKESİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2004 Salı 10:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?