19
Mayıs
2024
Pazar
BANDIRMA - BALIKESİR

Bandırma'dan Anadolu'ya balık sevkiyatı

Türkiye'nin önemli balık merkezlerinden Balıkesir'in Bandırma İlçesi Balık Hali'nden Türkiye'nin çeşitli yerlerine her gün binlerce kasa balık sevk ediliyor.

Marmara Denizi'nde avlanan balıklar, balıkçı motorları tarafından Kapıdağ Yarımadası ve Erdek'deki balıkhanelere getiriliyor. Kamyonlarla Bandırma Balık Hali'nde toplanan balıklar, Türkiye'nin dört bir yanından her gün Bandırma'ya gelen balık komisyoncuları tarafından sabah saatlerinde ihale usulüyle satın alındıktan sonra soğuk hava depolu kamyonlara yüklenerek diğer kentlerdeki balık hallerine sevk ediliyor.

Bandırma'dan her gün Konya, Ankara, Balıkesir, Bursa, İç Anadolu şehirlerinin yanı sıra çok sayıda ilçeye de balık sevk ediliyor.
 
Marmara Denizi'nde özellikle Ramazan ayında balık bolluğu yaşandığını ifade eden balıkçılar, ancak aynı oranın satışlara yansımadığını söyledi. Marmara Denizi'nde bu yıl hamsinin yanı sıra palamut ve daha önceden fazla bulunmayan balık çeşitlerinin de arttığına dikkat çekilirken, çeşidin artmasının denizin geçmiş yıllara göre daha temiz olmasından kaynaklandığı belirtildi.
 
Bandırma Balık Hali'nde perakende olarak hamsinin kilosu 1 YTL'den, palamudun tanesi ise 2 YTL'den satılıyor.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 17:25:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?