18
Mayıs
2024
Cumartesi
BANDIRMA - BALIKESİR

Bandırmalılar depresyonda

Bandırma'da, sinir hastalıklarında büyük artış olduğu bildirildi. Güven Karahan Devlet Hastanesi Psikiyatri Doktoru Cemal Esendemir, 2004 yılında ruhi rahatsızlıklardan tedavi gören hasta sayısının 12 bin olduğunu, 2005 yılının ilk üç ayında ise bu rakamın 3 bin 500’e ulaştığını açıkladı.

Esendemir, Bandırma’da en çok panik atak, depresyon, alkol ve madde bağımlılığı hastalıklarında artış olduğunu belirterek, çoğu hastanın ise Bandırma’da tedavi görmekten utandıkları için başka şehirlere gittiğini söyledi.

Ekonomik ve sosyal yönden değişim sürecinde olan ülkelerde psikolojik rahatsızlıkların had safhaya ulaştığını ifade eden Esendemir, Japonya’nın sanayileşme yıllarında hastanelerde yatan hastaların yüzde 60’ını, Amerika’da ise yüzde 40’ını psikolojik tedavi gören hastaların oluşturduğunu anlattı.

Esendemir, psikolojik hastalıkların temelinde aile, iş, arkadaş gibi çevre faktörleri, ekonomik sıkıntılar ve değişim sürecinde olan ülkelerde yaşayan insanların bu duruma ayak uyduramamasının yattığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 17:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?