22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

Bandırma'ya kameralı izleme sistemi

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulması planlanan kameralı şehir izleme sistemi düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. 

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya Kaymakam Salih Keser, Belediye Başkanı Cemal Öztaylan, Emniyet Müdürü Hakan Aydın, Emniyet Hizmetlerini Güçlendirme Derneği Başkanı Hayri Erdem'in yanısıra polis amir ve müdürleri ve belediye meclis üyeleri katıldı. Toplantıda uzun süredir üzerinde çalışma yaptıkları kameralı şehir izlemem sistemini tanıtan Emniyet Müdürü Hakan Aydın, proje dahilinde ilçenin giriş ve çıkışları, merkezi noktalar ve kavşaklarda 19 noktaya toplam 28 adet kameranın yerleştirileceğini açıkladı. Kameralı şehir izleme sisteminin şehrin ve halkın güvenliği açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Müdür Aydın "2006 yılı ortalarında başladığımız Bandırma şehir izleme projesi çalışmaları son aşamaya geldi. Projenin maliyetlerini ortak olarak karşılama sözü veren Belediye Başkanımız Cemal Öztaylan, belediye encümenleri ve çalışanları ile Emniyet Hizmetleri Güçlendirme Derneği adına Başkan Hayri Erdem'e çok teşekkür ederim. Liman kenti olan Bandırma'nın ekonomik büyüklüğü, turizm mevsiminde geçiş bölgesi olması, ticaret hacmi ve dışardan gelenlerle birlikte yüzde 25 gibi bir oranda şehir nüfusunda artış olması bir takım sorunları da beraberinde getiriyor. 
İstanbul'da olan bazı olayların önüne geçilmesine ve işkenen suç ve faillerinin kısa sürede Mobese ile tespiti ve yakalanması hepinizce aşikardır. Caydırı etki sağlaması, suça zamanında ve yerinde müdahele sağlaması açısından kamera izleme sistemleri tüm dünyada kullanılmakta ve yaygınlaşmaktadır. Bu sistem sayesinde suç oranların önemli düşüşler sağlanmıştır. Projesini hazırladığımız şehir izleme sistemi polisin başarısından çok şehrin ve halkın asayiş ve güvenliği açısından son derece önem taşımaktadır" dedi. 

Proje hakkında sinevizyon eşliğinde bilgi veren Müdür Aydın "Proje kapsamında toplam 28 adet zoom kabileyeti olan kamera konulacak. 10 adet hareketli, 6 adet sabit 12 adet ise şehir girişleri otomatik plaka okuma özelliğine sahip kamera yerleştirilecek. Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Zabıta Merkezi'nde kurulacak olan izleme merkezlerinden bu kameralardan gelen görüntüler takip edilerek ekipler olay mahaline anında yönlendirilecek. Erken uyarı sistemiyle yapılan müdaheleler çok daha etkin ve zamanında olacak. Bu sistem kurulduktan sonra istenildiği takdirde kamera sayısı da arttırılabilir. Mühim olan bu sistemin altyapısını oluşturmaktır. Biz bu aşamada organizasyon ve planlamasını yaptık. Bundan sonra ihale süreci başlayacak. Tahmini değer 300 bin dolar olmakla beraber yapılacak ihale çalışmalarında bu rakamlar netleşecek" şeklinde konuştu. 

Kaymakam Salih Keser'de şehir güvenliğinin üst düzeye çıkarılması için bu sistemin kurulacağını belirterek, projeye basın ve vatandaşların da desteğini beklediklerini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 18:29:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?