17
Mayıs
2024
Cuma
BANDIRMA - BALIKESİR

Banvit Basketbol Turnuvasında Fenerbahçe şampiyon oldu

Bandırma’da Banvit Spor Kulübü’nün katkılarıyla düzenlenen Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği Turnuvası’nda finalde Beşiktaş’ı 79-64 yenen Fenerbahçe şampiyon oldu.

Fenerbahçe, karşılaşmaya Ömer Onan, Rasim Başak, Chris Booker, Damir Mrsic ve Marc Slayers ilk beşiyle başlarken, Beşiktaş ise Murat Yolcu, Nedim Yücel, Bekir Yarangüme, Ratko Varda ve Haluk Yıldırım ilk beşiyle mücadele etti.

İlk periyoda hızlı başlayan Fenerbahçe üst üste yaptığı fast-breaklerle maçta 11-0’lık üstünlük yakaladı. Daha sonra Beşiktaş kendini toparlanmaya başlasa da Fenerbahçe etkili savunmasıyla ilk periyodu 20-16 önde kapadı. İkinci periyotta da hızlı hücumlar ve üç sayılık basketlerle farkı koruyan Fenerbahçe, etkili hücum yapamamasına ve 16 sayıda kalmasına rağmen iyi savunmayla Beşiktaş’a yalnızca 7 sayı yaptırdı. İkinci periyot 36-23 Fenerbahçe lehine kapandı.

Fenerbahçe’nin en skorer oyuncusu 19 sayıyla Marc Slayers olurken, Damir Mrsic 17, Chris Booker 13, Barış Güney 11 sayı attı. Beşiktaş’ta ise 18 sayı atan Ratko Varda, takımının en skorer oyuncusu olurken, Bekir Yarangüme’de 16 sayı üretti.

Fenerbahçe Basketbol Antrenörü Aydın Örs, hücumda etkili olamamalarına rağmen iyi savunmayla maçı kazandıklarını belirterek, "Bazı eksikliklerimiz var ancak lige hazırız diyebiliriz. İyi bir takım haline gelmeye başladık. Ancak, yine sabırlı olmalıyız. Gelecek hafta Türkiye Kupası var orda ilk ikiye girmek istiyoruz. Bu sene güzel bir lig olacak. Kimin kimi yeneceği belli olmaz. Biz de istikrar yakalarsak, seyirciye de bu umudu verip Abdi İpekçi’ye getirebilirsek daha da avantajlı olacağımızı düşünüyorum" dedi.

Fenerbahçe İdari Menajeri Cenk Renda ise "Takım koyduğumuz hedeflere ulaştı. İyi basketbol, sert savunma ve göze hoş gelen oyun. Bunu bu turnuvada gösterdik. Sonuçlar ortada" dedi.
Fenerbahçe Kaptanı Zeki Gülay da, "Düne göre çok zor bir maç oldu. Sert savunma yaptık. İyi takım olmanın yolu kötü hücum oynadığınızda bile iyi savunmayla maçı kazanmaktan geçiyor" şeklinde konuştu.

Basketbol yorumcusu Mehmet Baturalp de turnuvada lige en hazır takım olarak Fenerbahçe’yi gördüğünü ifade ederek, "Fenerbahçe, Ülker ve Efes Pilsen seviyesine gelmeye başladı. Bu sene çok zevkli bir lig seyredeceğiz. Fenerbahçe özellikle Türk Telekom maçında olduğu gibi oynar, istikrarı yakalarsa, Efes Pilsen ve Ülker’le baş edebilir. Fenerbahçe bu maçta belki atamadı ama iyi savunma yaparak rakibine de attırmadı ve maçı kazandı" dedi.

A Milli Basketbol Takımı Genel Menajeri Doğan Hakyemez de Fenerbahçe’nin lige hazır olduğunu belirterek, "Aydın Hoca’nın gelişiyle birlikte Fenerbahçe iyi bir takım olacağını belli etmişti. Mükemmel bir takım olmuş. Savunmada hücumda çok iyi oynuyorlar. Oyun disiplini var ve tüm oyuncularından gerekli verimi alıyor" diye konuştu.

Balıkesir Milletvekili Sedat Pekel’in de izlediği turnuvada Fenerbahçe’ye şampiyonluk plaketini Bandırma Kaymakamı İsmail Gürsoy verdi.

BALIKESİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 11:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?