28
Mayıs
2024
Salı
BANDIRMA - BALIKESİR

Başkanın çiftliğine yasal işlem

Bandırma Jandarma Doğal Hayatı Koruma Takım Komutanlığı ekipleri, Aksakal Belediye Başkanı Kazım Yeşilırmak'a ait olduğu kaydedilen büyükbaş hayvan çiftliğinin, yapı ve işletme ruhsatları bulunmadan kaçak olarak yapıldığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmek üzere tutanak düzenleyerek işlem başlattı. 

Edinilen bilgiye göre, Bandırma Jandarma Doğal Hayatı Koruma ekipleri, Aksakal Beldesi'nde Belediye Başkanı Kazım Yeşilırmak'a ait olduğu belirtilen ve yeni yapılan büyükbaş hayvan çiftliğinde denetim yaptı. Yapılan incelemelerde, belediye sınırları içerisindeki alana yapıldığı ileri sürülen ve büyük bölümü tamamlanmış çiftlik için yapı ruhsatı ve yapı kullanım izni alınmadığı iddia edildi. Kurulan işletmenin de işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları olmadığı öne sürüldü. Bir bölümünde inşaatın devam ettiği çiftliğin tamamlanan kısımlarına elektrik ve su da bağlandığı kaydedilirken, büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine başlandığı ve içeride çok sayıda hayvan olduğu ifade edildi. Yapılan denetimler sonunda jandarma ekipleri, işletme hakkında tutanak düzenleyerek Cumhuriyet Savcılığı'na ve Aksakal Belediyesi'ne başvurdu. 

Söz konusu yapı hakkında gerekli düzenleme, ceza ve işlemlerin yapının sahibi olan Kazım Yeşilırmak'ın başkanı olduğu Aksakal Belediyesi tarafından yapılması gerektiği bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 23:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?