22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

Bayan mahkumların kadınlar günü

Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki M Tipi Kapalı Cezaevi'nde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın mahkumlar için eğlence düzenledi. 

Cezaevinde düzenlenen etkinliğe, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Yalıncak, Adalet Komisyonu Başkanı Suat Yürekli'nin yanı sıra çok sayıda hakim ve savcı ile eşleri de katıldı. Etkinlikte bayan mahkumlara yönelik bir konuşma yapan Başsavcı Yalıncak, "Sizler kader mahkumu olarak istemeden geldiniz. Keşke aramızda değil ailenizle beraber olsaydınız. Ama alın yazısı sizleri buralara düşürdü. Dilerim bir dahaki 8 Mart'lar sizin için burada değil, ailenizin yanında geçireceğiniz mutlu günler olur" dedi. 

Cezaevinde kalan yaklaşık 50 mahkum kadının katıldığı etkinlikte, kadın mahkumlar tarafından hazırlanan bir müzikli oyun da sahnelendi. Gösterinin ardından kadın mahkumlar çeşitli şarkılar, şiirler ve uzun havalar seslendirdi. Etkinliğin ikinci bölümünde erkek davetlilerin salondan ayrılmasının ardından bayan mahkumlar, sahne alan ses sanatçısı Hicran'la eğlendi. Hacer'in seslendirdiği şarkılarla yerinde oturamayan mahkumlar, sahnede bol bol oynayarak stres attı. Kadın mahkumlarla birlikte Başsavcı, hakim ve savcı eşleriyle kadın gardiyanlar da karşılıklı olarak oynadı. Hakim ve savcı eşleriyle bayan mahkumlar hatıra fotoğrafı da çektirdi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 16:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aygün izmirli IP: 85.108.141.xxx Tarih : 6.04.2007 23:45:20
eğlencemi..? hiç sanmıyorum belki dışarıdan gelenler için eğlence olabilir. ama onlar için acılarının gerçek yüzü bence