19
Mayıs
2024
Pazar
BANDIRMA - BALIKESİR

Bir sınıfa 44 öğrenci düşüyor

Balıkesir’in Bandırma Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, ilçede acil olarak 8 ilköğretim okuluna ve 2 liseye ihtiyaç olduğunu belirtti.

Bandırma’da bir sınıfa 44 öğrencinin düştüğünü belirten Bandırma Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, acil olarak bu rakamı aşağı çekmek istediklerini ve Milli Eğitim standardı olan 30’ar kişilik sınıflar oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

İlk etapta 17 Eylül, Paşabayır, Sunullah ve Hacıyusuf mahallerinde ilköğretim okullarına ihtiyaç olduğunu ifade eden Şakir Demirhan, "Yine Paşabayır ve 17 Eylül mahallelerinde iki tane düz liseye ihtiyaç var. Özellikle Paşabayır devamlı nüfusu artan ve son yıllarda hızlı bir şekilde büyümüş bir mahalle. Yamanegeli İlköğretim Okulu’na ek bina yaptırarak soruna biraz olsa çözüm bulmaya çalıştık, ancak yeterli değil" dedi.

Bandırma’da halen 41 ilköğretim ve 11 lisede 25 binden fazla öğrencinin öğrenim gördüğüne dikkat çeken Demirhan, "Bandırma gençleri ve aileleri eğitime önem veriyor. Bandırma üniversite okumak için çok sayıda gencini başka şehirlere gönderiyor. Ancak genç nüfusumuzu daha iyi şartlarda yetiştirmek zorundayız. İlköğretim seviyesindeki derslik ihtiyacı 108, orta öğretimde ise 24 oldu" diye konuştu.

Bandırmalı hayırsever iş adamı Burhan Timur Odaman’ın Bandırma’da binası bulunmayan ve Anadolu Lisesi’nin en süt katında eğitim vermeye çalışan Anadolu Öğretmen Lisesi’ne yeni okul binası yaptıracağını kaydeden Demirhan, "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyasına bütün hayırseverlerin katılmasını istedi.

BALIKESİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 10:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?