18
Mayıs
2024
Cumartesi
BANDIRMA - BALIKESİR

Bölge hastanesi 2006'da hizmete girecek

Bandırma'da yapımı devam eden Bölge Devlet Hastanesi’nin 2006 yılında hizmete açılacağı, mevcut iki hastanenin ise kadın, çocuk, doğum ve ilkyardım hastanelerine dönüştürüleceği bildirildi.

Bandırma Güven Karahan Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Düker, kaba inşaatı bir kaç yıl önce tamamlandığı halde yapımı duran Bölge Devlet Hastanesi’nin 2006 yılında hizmete açılacağını, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nejdet Ünüvar’ın bu konuda söz verdiğini ettiğini belirtti.

Düker, geçen hafta da Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen İstanbul Siyami Hersek Kalp ve Damar Hastanesi, Haydarpaşa Numune Hastanesi ve Kartal Devlet Hastanesi Başhekimleri’nin uzmanlarla birlikte Bandırma’ya gelerek, Bölge Devlet Hastanesi’nin iç servis ve acil servis planlarının hazırlanması konusunda incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Yeni Bölge Devlet Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte Bandırma Güven Karahan Devlet Hastanesi’nin ilkyardım, dahiliye ve semt poliklinikleri hastanesi, Kapıdağ Devlet Hastanesi’nin ise kadın hastalıkları, çocuk ve doğum hastanesi olarak kullanılmasının planlandığını anlatan Düker, Bandırma’nın bölgenin sağlık merkezi olacağını ifade etti.

Bandırma’dan Bursa, Balıkesir ve İstanbul’a hasta sevk edilmesine gerek kalmayacağını açıklayan Düker, yeni hastanenin genel cerrahi, kalp ve damar cerrahisi konularında merkez olacağını ve tam teşekküllü 24 saat her türlü ameliyata hazır bir de acil servis ameliyathanesinin bulunacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 15:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?