23
Mayıs
2024
Perşembe
BANDIRMA - BALIKESİR

Deniz ulaşımı tamamen durdu

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’ni 48 saattir etkisi altına alan kar ve fırtına deniz ulaşımını aksatıyor. Fırtına ve kar sebebiyle Bandırma-İstanbul arasında sefer yapan İDO’ya ait hızlı feribot ve deniz otobüsü seferleri iptal oldu.

İDO yetkilileri, Yenikapı-Bandırma arasında bugün 08.00 ve 17.30’da yapılacak deniz otobüsü ve feribot seferleri ile Bandırma-Yenikapı arasında 14.30’da yapılacak deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiğini, 20.30 seferinin ise durumunun henüz belli olmadığını açıkladı. Yolcular, feribot fırtına yüzünden kalkmayınca, kara yolunu kullandı. Yalova-Yenikapı arasındaki seferlerin ise normal olarak yapıldığı öğrenildi.

Saatteki hızı zaman zaman 70-80 kilometreyi bulan şiddetli fırtına deniz ulaşımını aksatırken, Bandırma Liman Başkanlığı balıkçı teknelerinin denize açılmasına izin vermedi. Diğer yandan, kar yağışı sebebiyle Bandırma bölgesindeki 25 köy yolu ile Kapıdağ yarım adasındaki 10 köy yolu kapandı.

İki gündür etkili olan kar yağışı sebebiyle Kuşcenneti Milli Parkı’ndaki yaban ördekleri, kaz ve pelikanlar ile çeşitli kuşlara köylüler açlıktan ölmesin diye çuval çuval yem attı. Milli Parka göç sırasında gelen binlerce kuşun büyük bölümü, çevredeki hayvan ağıllarına sığınıp soğuktan korunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2005 Cumartesi 15:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?