24
Mayıs
2024
Cuma
BANDIRMA - BALIKESİR

Denizcilik Bayramı kutlandı

BANDIRMA'DA DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLAMALARI

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Sabah saatlerinde ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan törene katılan Kaymakam Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Liman Başkanı Halil Karakuş Atatürk Anıtı'na çelenk sundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından konuşan Liman Başkanı Halil Karakuş, Atatürk'ün 1926 yılında 815 sayılı Kabotaj Kanunu ile Türk limanları arasındaki deniz ulaşım hakkını, sadece Türk bayrakları gemilere kazandırdığını ifade etti. Kabotaj Kanunu'nun çıktığı yıllarda Türk ticaret filosunun ulaşım kapasitesinin toplamının 80 bin tona yaklaştığını belirten Karakuş, bugün ise kamu ve özel sektörde yaklaşık 1500 gemiden oluşan deniz ticaret filosunun taşıma kapasitesinin 20 milyon dwt'ye ulaştığını söyledi. Liman Başkanı Karakuş, "Türk deniz ticaretinin geliştirilip güçlendirilmesi ve deniz kirliliğine karşı fert, toplum ve ülke bilincini geliştirmeyi Türk milletinin hedefi kılmak için, ulu önder Atatürk'ün 'Denizciliği Türk'ün milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız' sözünün gereğini de yerine getirme hususunda ilerleme kaydettiğimizi ve bunu daha da ileri götürmek için Türk milleti olarak hedeflerimizi büyük tutmamız gerekiyor" dedi.

Konuşmanın ardından Denizcilik Bayramı nedeniyle ilköğretim okulları arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol mensupları tarafından verildi.

Törenlerin ikinci kısmında ise protokol üyeleri eski iskeleden romorkörlere binerek denize açıldılar. Liman dışında Sahil Güvenlik botları da gösteriler yaptı. Bandırma'da Hayat N isimli ro-ro gemisinin battığı bölgede protokol üyeleri tarafından deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu.

BANDIRMA'DA DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLAMALARI
BANDIRMA'DA DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 15:36:03
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 15:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?