24
Mayıs
2024
Cuma
BANDIRMA - BALIKESİR

Devlet hastanesine 4 trilyon ödenek

Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Bandırma Bölge Hastanesi’nin hizmete girmesi için Bayındırlık Bakanlığı’ndan 4 trilyon lira ödenek geldiğini ve hastanenin 2006 yılında faaliyete başlayacağını açıkladı.

Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Düker ve AK Parti İlçe Başkanı Adem Şener’le birlikte basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Çömez, Ankara’da yaptığı temaslar neticesinde, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın 4 trilyon lira kaynak tahsis ettiğini söyledi. Devlet Bölge Hastanesi’nin 2006 yılında hizmete girmesini planladıklarını kaydeden Çömez, Güven Karahan Devlet Hastanesi döner sermayesinde bulunan 3.5 trilyon liranın da inşaat için kullanılacağını, böylece toplam 7.5 trilyon liralık kaynak oluştuğunu ifade etti.

Bölge hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte boşalacak olan Güven Karahan Devlet Hastanesi’nin ne olacağını kamuoyundan gelecek fikirler doğrultusunda değerlendirmek istediklerini söyleyen Çömez, "Bu hastane semt poliklinikleri de olabilir, yeşil alana da dönüştürülebilir. Buna zaman içinde karar verilecek. Eski SSK Hastanesi ise Kadın, doğum ve çocuk hastanesi olarak hizmet verecek" dedi. Milletvekili Çömez, Balıkesir Devlet Hastanesi’nin de ek hizmet binasının tamamlandığını, inşaat halindeki Edremit Devlet Hastanesi için 1.6 trilyon, Savaştepe Devlet Hastanesi’nin inşaatı için 400 milyar ödenek çıktığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 12:19:35
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 17:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?