22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

Edincik'te içme suyu kirli çıktı

Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Edincik beldesi yakınlarında bulunan Recep Gençer Endüstri Meslek Lisesi'ne şehir şebekesinden verilen suyun insan sağlığı açısından tehlikeli olduğu ortaya çıktı. Bandırma İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Zafer Yılmaz, belde halkını suları kaynatarak içmesi konusunda uyarıldığını açıkladı. 

Edincik Belediyesi tarafından okula 3 km. uzaklıktaki bir kaynaktan verilen su Bandırma Sağlık Grup Başkanlığı ekiplerince tahlil edildi. Tahlil neticelerine göre 100 ml'de koliform bakteri sayısının -240'tan fazla olduğu ortaya çıktı. Bu sonuç okulda öğrenci ve öğretmenlerin kullandığı suyun insan sağlığı açısından tehlikeli olduğunu ortaya çıkarırken, okuldakilerin hayatını da tehlikeye atacak boyutta olduğuna dikkat çekildi. Öğrentmen ve öğrenci olarak toplam 500 kişinin bulunduğu okulda, şebeke suyu her türlü ihtiyaç için kullanılıyor. Bu suyun sadece okula mı, yoksa tüm Edincik'e mi verildiği ise bilinmezken, böyle bir durumda bütün Edincik halkının da sağlığının tehlikede olabileceği endişesi yaşanıyor. 

Bandırma Sağlık Grup Başkanı Dr. Zafer Yılmaz, analizler sonucunda suda insan sağlığı açısından uygun olmayan bakterilerin tespit edildiğini ve beldede muhtarların ve vatandaşların içme sularını kaynatarak içmeleri konusunda uyarıldığını belirtti. Dr. Yılmaz, gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 14:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?