22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

Endüstri meslek lisesine akın

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yeni başlatılan uygulamayla meslek lisesi diplomasına sahip olmak isteyen lise mezunları Endüstri Meslek Lisesi'ne akın etti.

Lise mezunu ya da ek branşta bir diploma sahibi olmak isteyenleri meslek lisesine davet ettiklerini belirten Bandırma Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Üzeyir Bora, ahşap teknoloji, elektrik-elektronik teknolojisi, makine teknolojisi ve metal teknolojisi alanlarında ikinci diploma sahibi olma imkanı tanındığını söyledi.

Yeni uygulamayla çok sayıda lise mezunun meslek öğrenmek için okullarına geldiğini ifade eden Bora, "Lise mezunları yada ek branşta bir diploma daha almak isteyenleri meslek lisesine davet ediyoruz. Meslek lisesi mezunları ahşap teknoloji, elektrik-elektronik teknolojisi, makine teknolojisi, metal teknolojisi alanlarında ikinci diploma sahibi olabiliyor. Öğrenciler aldığı diploma ile endüstri meslek lisesi mezunlarının yararlandığı tüm haklardan yararlanabiliyor. Kamu ve özel sektörde öncelikle işe alınıyor. Branşlarında 2 yıllık meslek yüksekokuluna sınavsız geçiş hakkına sahip oluyor. Burada başarı durumuna göre dikey geçiş ile 4 yıllık fakülteye girme olanağına kavuşuyor.

Branşlarında ÖSS'yi kazanıp 4 yıllık teknik eğitim fakültesine girebiliyor. Diploma ile birlikte işyeri açma belgesi alabiliyor. Ustalık belgesi almaya hak kazanıyorlar. Yaş sınırı olmadan ve mesai saatleri dışında verilen eğitimle işine de engel olmadan endüstri meslek lisesi diploması alabiliyorlar. Ayrıca herkes için açık bilgisayar, mobilya ve dekorasyon, elektrik tesisatçılığı, bobinajcılık, kaynakçılık, bakım onarım, teknik resim, Autocad gibi kurs kayıtlarınız devam ediyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 09:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?