22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

Engelli vatandaştan saygı yürüyüşü

Bursalı engelli bir vatandaş, şehitlere ve gazilere saygı için Bandırma'dan Bursa'ya 110 kilometrelik yolu yürüdü.

Bursalı engelli vatandaş Feridun İvdil, şehitlere ve gazilere saygı yürüyüşü için Balıkesir'in Bandırma ilçesine geldi. Akşam saatlerinde Bandırma'dan Bursa'ya yürümeye başlayan Feidun İvdil, maksadının Çanakkale ve Güneydoğu şehitleriyle şehit ailelerine ve vatani görevini yapan Mehmetçiklere dikkat çekmek olduğunu söyledi. Aynı yolda daha evvel de çeşitli defalar yürüdüğünü ifade eden İvdil, "Ben bu yola 3 yıldır devam ediyorum. 2 yıldır Bursa'dan Bandırma'ya yürüyordum, şimdi de Bandırma'dan Bursa'ya yürüyorum. Kimseyi protesto etmek için bu yola çıkmadım. Sadece Güneydoğu ve Çanakkale şehitlerimize, şehit ailelerine ve vatani görevini yapan Mehmetçiklerimiz için bu işi yapıyorum. Onlara saygı amacıyla yürüyorum. Zorlanarak da olsa bu 110 kilometrelik yolu yürüyerek gideceğim" dedi.

Üzerine giydiği Türk bayraklı ve 'Önce Vatan' yazılı tişörtle yola çıkan Feridun İvdil'e yoldan geçen araçlar korna çalarak destek verdi.
Engelli İvdil, 2005 yılında da Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin engellilerin toplu ulaşım araçlarında kullandığı pasoları kaldırmasını protesto etmek için Bursa'dan Bandırma'ya yürümüştü.
iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 13:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?