30
Mayıs
2024
Perşembe
BANDIRMA - BALIKESİR

Ergün fabrika açılışlarına katıldı

BAKAN ERGÜN BANDIRMA'DA FABRİKA AÇILIŞLARINA KATILDI

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, makina sektöründeki yıllık 10 milyar dolarlık dış ticaret açığını kapatmak ve makina alanında ihracatı arttıracak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Paksan Makina ve İstanblue enerji içeceği fabrikalarının açılışlarına katıldı. Paksan Makina'nın açılışında konuşan Bakan Ergün, makina sektörünün yılda 10 milyar dolar dış ticaret açığı verdiğini belirterek, ihracatı arttıracak yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Bakanlık olarak makina sektöründeki bu açığı kapatmak için çok önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bakan Ergün, "Böyle tesislerin kurulması insanımıza yeni iş kapılarının açılması çok önemli. Buralarda açılan fabrikalar büyük şehirlerde açılan fabrikalardan çok değerli tesislerdir. Ülkemizde birçok şirket kuruluyor bunlar ilk yıllarında başarılı oluyor. Ancak aile şirketi mantığı 2. ve 3. nesillerde başarısızlığa neden oluyor. Bu nedenle aile şirketlerinin kurumsallaşması lazım. Tarımda başka alanlarda da yeniliğe araştırmaya ihtiyacımız var. Makine sektörü 10 milyar dolar dış ticaret açığı veriyor 23 milyar dolar ithalat yaparken 10 milyar dolar civarında satış yapıyoruz. İhracatı arttıracak yatırımlara ülkemizin büyük ihtiyacı vardır. Bakanlık olarak makine sektöründe bu açığı kapatmak için çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Kamu ihaleleriyle ilgili yasa bu amaca hizmet edecek şekilde yeniden oluşturuluyor. Kamu ihale kanunu da bunu değiştirecek şekilde değişikliğe gidiyoruz. Biz ülke olarak vatandaş olarak yerli üretimi tercih etmezsek ekonomimizi istediğimiz noktaya ulaştıramayız. Çiftçilerimizi bir tarım makinası alırken aynı kalitede olanını yerlisini tercih etmelidir. Bu ülke sanayimizi güçlendirir. Bir ülke başarılı olacaksa 73 milyon vatandaşımızın bilinçli hareket etmesi böyle konulara duyarlı olmasıyla başarılı olacaktır. Sırf yabancı olsun diye daha pahal malları tercih etmek zorunda değiliz" dedi.

Bakan Ergün açılışın ardından Paksan Makina Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Pak'la birlikte fabrikayı gezerek bilgi aldı.

Açılışın ardından Bakan Ergün, Yes Şirketler Grubu bünyesinde yer alan İstanblue adlı enerji içeceği fabrikasının açılışına katıldı. Bakan Ergün, "Önceki hükümetler vitamin ve enerji içeceği takviyesi gibi IMF desteği alıyorlardı. Ancak Türkiye bugün IMF takviyesi olmadan güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor" dedi.

Bakan Ergün daha sonra Yes Şirketler Grubu sahibi Sadi Bilten'le birlikte enerji içeceklerinden içti. Bakan Ergün fabrikayı gezdikten sonra Bandırma Ticaret Borsası ve Ticaret Odası'ndaki toplantılara katıldı.

BAKAN ERGÜN BANDIRMA'DA FABRİKA AÇILIŞLARINA KATILDI
BAKAN ERGÜN BANDIRMA'DA FABRİKA AÇILIŞLARINA KATILDI
BAKAN ERGÜN BANDIRMA'DA FABRİKA AÇILIŞLARINA KATILDI
BAKAN ERGÜN BANDIRMA'DA FABRİKA AÇILIŞLARINA KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2011 Cumartesi 19:11:00
Güncelleme :23 Ocak 2011 Pazar 10:01:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?