22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

Gümob A.Ş. genel kurulu yapıldı

Güney Marmara Odalar ve Borsalar Güç Birliği A.Ş.'nin (Gümob) olağan genel kurulu Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde yapıldı. 

Bandırma Ticaret Borsası konferans salonunda düzenlenen genel kurulda divan başkanlığına Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman seçildi. Genel kurulda bir konuşma yapan Gümob Başkanı Halit Sezgin, Türkiye'de 16 oda ve borsanın katılımıyla oluşturulan başka bir şirketin daha olmadığına dikkat çekerek, Gümob'un bölgesel kalkınmyaı teşvik edebilecek bir güce sahip olduğunu söyledi. Güçbirliği A.Ş. olarak beyaz et üreticilerinden, konserve işletmecilerine kadar birçok sektördeki sorunların çözüme kavuşturulması için girişimler yaptıklarını ifade eden Sezgin, "Ülkemizde yerleşmiş olan bir anlayış vardır, 'Az olsun benim olsun küçük olsun benim olsun'. Bu anlayışı birleşerel büyüyerek birlikte olma kültürünün yerleşmesini sağlayarak aşabileceğimizi umuyorum. Dünya ekonomisi de artık büyük şirketlerin evliliklerine şahit olmaktadır. Bizlerde üç ilin oda ve borsaları olarak bir arada olmakla zannediyorum çok iyi birşey yaptık. " dedi. 

Genel kurulda faaliyet ve gelir-gider raporlarının okunarak oybirliğiyle kabul edildi. Şirket sermayesi de oybirliğiyle 80 milyon YTL'den 85 milyon YTL'ye çıkartıldı. Genel kurul sonunda yapılan seçimlerde Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin yeniden Gümob yönetim kurulu başkanlığı görevine seçilirken, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Özen, Karacabey Ticaret Odası Başkanı Özer Matlı, Gönen Ticaret Odası Başkanı Mehmet Karatan, Susurluk Ticaret Borsası Başkanı Sefer Göçer'de yönetim kurulu üyeliklerine seçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 17:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?