22
Mayıs
2024
Çarşamba
BANDIRMA - BALIKESİR

Güney Marmara Çerkezleri iftarda

Bandırma Kuzey Kafkasya Kültür ve Dayanışma Derneği Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde Güney Marmara bölgesinin Çerkezleri bir araya geldi.


Çerkezler'in geleneksel iftar yemeğine Bandırma, Balıkesir, Edremit, Gönen, Erdek, Manyas, Eskişehir, İzmir, Bursa, Adapazarı, Düzce ve İstanbul'dan gelen Kuzey Kafkasya Kültür ve Dayanışma Dernekleri yöneticileri ile Kafkasyalı hafızlar da katıldı. İftar yemeğinde geleneksel kafkasya çorbası, çerkez peyniri, çerkez tavuğu, keşkek, haluj ve çerkez helvası ikram edildi. İftar yemeği öncesi Kafkasyalı hafızlar Kur'an-ı Kerim okudular. Yemek sonrası ise önce Çerkeze, ardından Türkçe yemek duası yapıldı.


Kuzey Kafkasya Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticileri, yaptıkları konuşmalarda, yıllar önce büyük sürgünde Kafkasya'dan gerçekleşen göç sırasında yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Dernek başkanları da şu anda Çerkezler'in Türkiye'de yaşamaktan mutlu ve huzurlu olduklarını AK Parti Hükümeti'nin çalışmalarından memnun olduklarını, hükümetin icraatlarını desteklediklerini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2007 Pazar 01:41:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?